Ny ledelse hos forskerne

Leder Petter Aaslestad er gjenvalgt og nytt hovedstyre på plass.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Aaslestad er, ifølge en pressemelding, gjenvalgt som leder av Forskerforbundet for tre nye år.

– Jeg gleder meg til å fortsette. Ambisjonen er å være en ledende fagforening, og at den kompetansen våre medlemsgrupper representerer verdsettes høyere og forvaltes godt, sier Aaslestad.

Valget skjedde onsdag ettermiddag på Forskerforbundets representantskapsmøte. Det ble også valgt nytt hovedstyre for perioden 2016-2018. Aaslestad varsler allerede nå hva som blir blant de viktigste sakene for forbundet i årene som kommer.

— Vi skal jobbe for at de ansattes arbeidsvilkår ivaretas når universiteter og høyskoler slås sammen, og at fusjonene til slutt gir et sterkere akademia. I tillegg skal vi jobbe for at våre medlemmers kompetanse benyttes i omstillingen av norsk økonomi, sier Aaslestad.

Hovedstyret består av seks faste medlemmer og tre varamedlemmer.

— Det nye styret består av sultne og kunnskapsrike medlemmer. De representerer våre kjernegrupper, samtidig som de har erfaringer som kommer godt med når Forskerforbundet skal fortsette veksten i privat sektor, sier Aaslestad.

Petter Aaslestad (62) (midt i bildet m/slips) er professor i nordisk litteraturvitenskap ved NTNU i Trondheim. Gjennom Forskerforbundet er han også leder av Unios statsutvalg som forhandler lønn på vegne av om lag 32 000 statsansatte Unio-medlemmer. Hovedstyret konstituerer nestleder på et senere tidspunkt.

Forskerforbundet er landets største fag- og interesseorganisasjon for ansatte i forskning, høyere utdanning og kunnskapsformidling med om lag 20 000 medlemmer, heter det i pressemeldingen.

Øvrige medlemmer i hovedstyret: 

  • Ellen Karoline Dahl (54) er universitetslektor i pedagogikk ved UiT - Norges arktiske universitet. 
  • Tom Roar Eikebrokk (52), er professor i informasjonssystemer ved Universitetet i Agder. 
  • May-Britt Ellingsen (59) er seniorforsker innenfor anvendt samfunnsvitenskap ved NORUT (Northern Research Institute) Tromsø. 
  • Brita Haugum (41) er klinisk ernæringsfysiolog ved Akershus universitetssykehus helseforetak (Ahus HF). 
  • Kristian Mollestad (49)er forskningskonsulent ved Universitetet i Oslo, men har fra 2003 vært tillitsvalgt på fulltid. 
  • Steinar Vagstad (52) er professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Bergen. 

Varamedlemmer:

  • Kristin Ran Choi Hinna (54) er førstelektor på lærerutdanningen ved Høgskolen i Bergen.
  • Rolf Borgos (66) er høgskolelektor ved Høgskolen i Lillehammer, avdeling for pedagogikk og sosialfag.
  • Inger Auestad (46) er førsteamanuensis ved Institutt for naturfag, Avdeling for ingeniør- og naturfag ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS