Påtroppende rektor Curt Rice vil mangle deler av ledergruppa når han begynner på jobb på Høgskolen i Oslo og Akershus mandag 3. august. Stillingene som ny dekan på Fakultet for helsefag og Fakultet for samfunnsfag lyses nå ut på nytt. Foto: Øyvind Aukrust

To av lederstillingene blir lyst ut på nytt

Dekanjobbene på Fakultet for helsefag og Fakultet for samfunnsfag ved HiOA lyses ut på nytt, to måneder etter at søknadsfristen gikk ut.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus møtes førstkommende tirsdag, 19.mai, for å ansette nye dekaner og prorektorer, vil de bli orientert om at stillingene som toppledere og dekaner på to av høgskolens fakulteter blir lyst ut på nytt. Det gjelder Fakultet for helsefag og Fakultet for samfunnsfag. 

Se dagsorden for høgskolestyremøtet her. 

Da søknadsfristen til stillingen gikk ut 18.mars hadde det bare meldt seg tre søkere til stillingen som ny toppleder, dekan på Fakultet på samfunnsfag og seks søkere til toppstillingen på helsefag. To måneder senere skal stillingene lyses ut på nytt.

Søknadsfrist august

Nyutlysningen av dekanstillingene betyr at høgskolens nye rektor, Curt Rice, ikke vil ha en komplett ledergruppe på plass når han tiltrer 1. august. Etter det Khrono kjenner til vil søknadsfristen til de nye lederstillingene ved høgskolen få søknadsfrist etter sommerferien. Med søknadsfrist i august, vil ikke de to siste dekanene være på plass før utpå høsten. Fordelen med å lyse ut på nytt, er at Rice selv og hans prorektorer, kan være delaktige i rekrutteringsprosessen. 

Dagens helsedekan, Nina Waaler, er etter det Khrono har grunn til å tro innstilt som ny prorektor for utdanning, og hvis styret ansetter henne førstkommende tirsdag vil man måtte konstituere en dekan på helsefag i påvente av ny rekruttering. Nåværende dekan Dag Jenssen på Fakultet for samfunnsfag, kan bli spurt om å fortsette i påvente av den nye rekrutteringen.

Vil ikke kommentere

Verken utvalgsleder Kari Toverud Jensen, påtroppende rektor Curt Rice eller HR-direktør Geir Haugstveit ønsker å kommentere saken. 

HR-direktør Geir Haugstveit (bildet under) vil ikke svare på hvorfor stillingene lyses ut på nytt, om det er blitt drevet rekrutteringsarbeid for å få inn flere søkere etter fristen, eller hva som er den nye søknadsfristen for dekanjobbene. Høgskolen inngikk i januar avtale med hodejegerfrimaet Experis og tre til for å bistå i rekrutteringsprosessene. Prislappen på rammeavtalen er tre til fem millioner kroner.

Les også: HiOA jakter på hodejegere

På Fakultet for samfunnsfag går dagens dekan Dag Jenssen av 1. august, og det samme gjør dekan Nina Waaler på Fakultet for helsefag.

— Jeg kan dessverre ikke kommentere denne saken før den har vært fremlagt for styret 19.5 2015, sier Geir Haugstveit i en epost.

Heller ikke rektor Kari Toverud Jensen vil svare på Khronos spørsmål. Hun er leder for tilsettingsutvalgene for alle stillingene som skal besettes på styremøtet.

— Spørsmålene du stiller kan jeg dessverre ikke kommentere før etter styremøtet 19.mai, sier hun i en epost.

Lukket styremøte

På høgskolestyremøtet 19 .mai skal dekanene på de to andre fakultetene ansettes. Det er dekan på Fakultet for teknologi, kunst og design og Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier. I tillegg skal det ansettes senterleder på Senter for profesjonsstudier, prorektor for utdanning og prorektor for forskning.

Styremøtet er lukket og sakspapirene unntatt offentlighet, men dagsorden for møtet er offentlig.

Les også: Irgens har søkt prorektorjobb - innstillingene stort sett klare

Få søkere

Dagens prodekan for utdanning på Fakultet for samfunnsfag, Per Arne Olsen (62), er en av de tre som søkte jobben som dekan på fakultetet. I tillegg har instituttleder Fred Håkon Johnsen (59) ved Institutt for jordbruksfag ved Høgskolen i Hedmark og Målfrid Irene Hagen (60), som er konsulent for vitenskapelig bok, søkt jobben.

På Fakultet for helsefag søkte instituttleder ved Institutt for sykepleie, Dag Karterud, jobben, men han har forlengst fått beskjed om at han ikke er aktuell og har søkt jobben som leder for det nye, fusjonerte Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. I tillegg er professor Marianne Hedlund ved Høgskolen i Nord-Trønelag blant dekansøkerne. Det er også universitetslektor Heidi M. Kvalvaag ved Medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo. I tillegg er det to andre søkere, pluss en kvinnelig søker som er konfidensiell.

Irgens og Waaler

Etter det Khrono kjenner til er dagens dekan på helsefag, Nina Waaler, innstilt som ny prorektor for utdanning på høgskolestyremøtet 19. mai. Som ny prorektor for forskning er dagens forskningsdirektør, Morten Irgens, innstilt.

Dagens dekan på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, Knut Patrick Hanevik, er innstilt til å fortsette i jobben, mens på Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) er etter det Khrono erfarer en ekstern kandidat innstilt. Dessuten er dagens senterleder Oddgeir Osland innstilt til å fortsette i jobben som leder av Senter for profesjonsstudier.

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS