priser

Ny pris til Hans Petter Graver

Jussprofessor Hans Petter Graver får Akademikerprisen for 2020.

Hans Petter Graver får sin andre pris på kort tid, når han nå får Akademikerprisen for 2020.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor Hans Petter Graver ved Universitetet i Oslo tildeles Akademikerprisen 2020.

— Graver er en rollemodell for andre akademikere. Som forsker og formidler bringer han frem ny kunnskap, utfordrer etablerte sannheter og viser betydningen av akademikere for politikk og samfunn, sier juryleder Merete Nilsson.

Prisen deles ut av Akademikerne og overrekkelsen skjer under deres arrangement «Akademisk frihet under press» 21. oktober.

Graver fikk i juni også Universitetet i Oslos formidlingspris for sin aktive rolle i samfunnsdebatten over flere år, og ikke minst under koronakrisen, da han kom med prinsipielle innvendinger mot det første forslaget til kriselov.

Akademikerne har delt ut Akademikerprisen hvert år siden 2008 til personer som har utmerket seg med sin forskning, bidrag til akademisk frihet og kunnskapsformidling.

«Viktig og uavhengig korrektiv»

Graver mottar Akademikerprisen for sin forskning, som er både omfattende og tverrfaglig, og for sin forsknings- og kunnskapsformidling, heter det i en pressemelding fra Akademikerne.

— Graver har sterk integritet og er ikke redd for å bruke sin tunge fagekspertise på en tydelig og lett forståelig måte i den offentlige samfunnsdebatten. I flere saker har han vært et viktig og uavhengig korrektiv og fremmet kunnskap om god forvaltnings- og myndighetsutøvelse. Graver er gjennom sitt virke med på å sikre en opplyst debatt, hvor hensynet til rettsikkerheten står i høysetet, sier juryleder Nilsson.

Også Akademikerne trekker fram at Graver markerte seg som en kritiker av saksbehandlingen og innholdet i regjeringens forslag til fullmaktslov, den såkalte koronaloven.

Powered by Labrador CMS