Professor Agneta Bladh leder prosessen som skal føre til ny ansatt rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

14 vil bli rektor på HiOA

14 søkere. Tre interne. En konfidensiell. Se navnene her.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prorektor for forskning Frode Eika Sandnes, forskningsdirektør Morten Irgens og dekan ved Fakultet for helsefag, Nina Waaler, er de tre interne søkerne på stillingen som rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

I alt er det 13 søkere, en av dem konfidensiell, og i tillegg er det 19. februar blitt klart at en søker til er akseptert.

Det er Terje Gjengedal (56). Gjengedal er konsernsjef i Sogn og Fjordane energi, men har sagt opp sin stilling med virkning fra 1. mai. Begrunnelsen er at han er bosatt i Ås og har barnebarn i Trøndelag og at han har fått nok av ekstrem pendling, skriver Firda. Gjengedal har doktorgrad og har vært professor ved NTNU.

(Dekan Nina Waaler, Fakultet for helsefag, HiOA).

Rice og Solheim

Blant de eksterne søkerne er professor Curt Rice ved Universitetet i Tromsø og forskningsdirektør Ragnhild Solheim ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

11. februar gikk søknadsfristen for stillingen som rektor ved landets største høgskole ut.  Nå er den offentlige søkerlista klar.

Det er en bra liste med gode kandidater, både internt og eksternt.

Agneta Bladh

(Foto: Cicilie S. Andersen)

Her er søkerlisten:

Interne søkere

Frode Eika Sandnes (45), prorektor for forskning, HiOA.

Frode Eika Sandnes har tidligere lansert sitt rektorkandidatur i Khrono. Han er i dag prorektor for forskning ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), noe han har vært i snart fire år. Han har en doktorgrad i informatikk fra Universitetet i Reading i Storbritannia, og er professor i informatikk. 

Morten Irgens (55), forskningsdirektør, HiOA

Morten Irgens er forskningsdirektør ved HiOA, og har vært det siden våren 2014. Han har en ph.d. i informatikk fra Simon Fraser University og har også vært sentral i utviklingen og opprettelsen av CCIS, senteret for cyber- og informasjonssikkerhet ved Høgskolen i Gjøvik.

Nina Waaler, 55, dekan, Fakultet for helsefag (HF), HiOA 

Nina Waaler er Dr.Scient fra Idrettshøgskolen og har fagene idrett og kriminologi. Hun har siden 2011 ledet høgskolens største fakultet, Fakultet for helsefag. Nina Waaler var en av kandidatene ved rektorvalget ved HiOA i 2011.

Andre søkere

Terje Gjengedal (56) er konsernsjef i Sogn og Fjordane energi, men har sagt opp sin stilling med virkning fra 1. mai. Begrunnelsen er at han er bosatt i Ås og har barnebarn i Trøndelag og at han har fått nok av ekstrem pendling, skriver Firda. Gjengedal har doktorgrad og har vært professor ved NTNU.

Curt Rice (52) er professor i lingvistikk ved Universitetet i Tromsø. Rice har også vært prorektor for forskning og utvikling ved Universitetet i Tromsø fra 2008 til 2013. Han har en doktorgrad i lingvistikk fra Universitetet i Austin, Texas (1985-1991). 

Ragnhild Solheim (56), forskningsdirektør, NMBU (bildet over)

Ragnhild Solheim er forskningsdirektør på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) på Ås. Det har hun vært siden 2009. Tidligere har hun vært direktør for innovasjon og kommunikasjon i Nortura. Hun har en pd.d i matvitenskap fra Universitetet i Ås (1990-1993).

Erlend Kvaal (61) er professor i regnskap og revisjon ved handelshøyskolen BI, der han tok doktorgraden i 2005. Han har vært ansatt ved BI siden 2000, og har tidligere jobbet i Finansdepartementet og i Norges Bank.

Den svenske professoren Peter Wide (60) (bildet over) var inntil nyttår engasjert som leder av Senter for teknologi og maritim ledelse ved Handelshøyskolen i Bodø, som er en del av Universitetet i Nordland. Han tok doktorgraden ved Linkøping Universitet i 1996, har vært professor ved Ørebro Universitet og har jobbet i ulik elektronisk industri parallelt med sin akademiske karriere.

Richard Brooks er advokat og leder av et advokatfirma i Toronto i Canada.

Greske Lydia Evdoxiadi skal være flytteekspert med doktorgrad og har adresse Athen.

Salman Kahn (38) fra Jessheim har oppgitt jobbtittelen senior-controller, og jobber ifølge sin LinkedIn-profil i konsulentselskapet Evry. Han søkte i desember stillingen som finansråd i Finansdepartementet.

Sivilingeniør Eirik Lindberg (63) i Sandvika driver eget firma, ifølge LinkedIn innen prosjektledelse, konflikthåndtering og coaching.

Helene Nordstrøm (55) fra Ystad er ifølge søkerlisten gymnaslærer, og ifølge LinkedIn selvstendig næringsdrivende med interesseområdene helse, velvære og fitness.

Den siste søkeren er en mann som har fått innvilget konfidensiell behandling.

Bladh er fornøyd

Leder for tilsettingsutvalget, Agneta Bladh fra høgskolstyret ved HiOA, sier hun er veldig fornøyd med søkerlisten. 

— Det er en bra liste med gode kandidater, både internt og eksternt. Det er også noen her som ikke er kvalifiserte til stillingen, og slik bruker det å være, sier Bladh.

Bladh er i Bologna denne uka og innstillingsutvalget møtes derfor først neste uke for å bestemme hvilke kandidater som skal kalles inn til intervju. De har en tett tidsplan. 

— Men jeg tror helt klart vi skal klare å komme i mål slik at vi kan ansette i henhold til planen, sier Bladh.

Tilsatt og ikke valgt ledelse

Khrono har tidligere skrevet om hvem som har vært «snakkisene» før søknadsfristen gikk ut. 

Les også: Her er dem det snakkes om 

Høgskolestyret vedtok på sitt møte i desember å endre organisasjonsmodell fra valgt til ansatt rektor, enhetlig ledelse og ekstern styreleder. 

Les også: Styret vedtok ansatt rektor

I etterkant av styremøtet har det vært diskutert om hvor strenge kompetansekrav man skulle stille til den nye rektoren ved høgskolen, og det har vært intern uenighet om hvor eksplisitt man skulle være i kravet om at vedkommende måtte ha doktorgrad. 

Les også:

Ny rektor skal ansettes på et ekstraordinært høgskolestyremøte 24. mars. Hodejegerfirmaet Experis bistår i prosessen. Ny rektor skal tiltre 1.august, da nåværende rektor Kari Toverud Jensen går av. 
 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS