Bech Gjørv ny sjef i SINTEF

Alexandra Bech Gjørv er den nye toppsjefen i SINTEF fra januar 2016.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Å få anledning til å lede så mange dyktige mennesker i målrettet arbeid sammen med NTNU og andre partnere, står for meg som en fantastisk mulighet til å bidra, sier Gjørv til NTB.

Hun etterfølger Unni Steinsmo som har varslet at hun ønsker å gå av ved fylte 62 år, etter 11 år som konsernsjef. Gjørv markerte seg særlig offentlig da hun i 2011-2012 ledet 22. juli-kommisjonen, som ble oppnevnt av regjeringen for å gjennomgå og trekke lærdom fra terrorangrepene på regjeringskvartalet og Utøya i 2011.

SINTEFs styre sier i en melding at Alexandra Bech Gjørv er den beste til å lede SINTEF inn i en ny tid. I meldingen heter det at hun både har god kjennskap til SINTEF, bred industriell og internasjonal erfaring og personlige egenskaper som vil bidra til å løfte organisasjonen, Skandinavias største forskningsorganisasjon med 2100 ansatte, videre.

— Styret oppfatter hennes samfunnsengasjement og gode vurderingsevne som en styrke for SINTEF, og vi er svært glad for at hun har takket ja til stillingen, sier styreleder R. Rasmus Sunde, ifølge Universitetsavisa.

Alexandra Bech Gjørv blir ansatt fra 15. september 2015, og går inn i stillingen som konsernsjef 2. januar 2016. Hun vil bruke månedene før hun tiltrer til å bli godt kjent med virksomheten.

Alexandra Bech Gjørv har bred lederbakgrunn fra Norge og USA etter 17 år i Hydro og Statoil, blant annet som direktør for ny energi med ansvar for satsinger innen vind-, sol- og bioenergi samt hydrogen, karbonfangst og venturevirksomhet. I Hydro var hun også konserndirektør for HR, HMS og klima, og har dermed gode kunnskaper om olje og gass, lettmetall og agri-virksomhet. Hun har også hatt lederoppgaver for bildelvirksomheten i Hydro.

Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, Oxford University i Storbritannia og Suffolk University i Boston, USA.

Siden 2010 har hun vært partner i Advokatfirmaet Hjort DA, med ekspertise innen granskinger og krisehåndtering, selskaps- og virksomhetsstyring, arbeidsrett, integritet og korrupsjon samt energirett. De siste ni månedene har hun vært innleid som daglig leder for vindkraftselskapet Sarepta Energi, som eier og utvikler vindkraft i Midt-Norge.

SINTEFs kunnskaper og innovasjonsevne er av stor betydning for en god utvikling av norsk næringsliv og offentlig sektor i en krevende tid. Å få anledning til å lede så mange dyktige mennesker i målrettet arbeid sammen med NTNU og andre partnere, står for meg som en fantastisk mulighet til å bidra. For å lykkes med dette må vi fortsette å markere SINTEF sterkt på en internasjonal arena, sier Alexandra Bech Gjørv.

Hun vil bruke de første månedene til dialog med kunder, samarbeidspartnere og egen organisasjon.

— Allerede nå er det klart at jeg vil prioritere både å styrke nærheten til kunder og å sikre at økonomiske resultater er så gode at vi fortsatt kan sette dagsorden gjennom egeninitiert forskning og investeringer i infrastruktur, sier Gjørv som har sittet i SINTEFs styre i to perioder, samt en periode i SINTEFs råd.

Unni Steinsmo uttaler at hun kjenner Alexandra Bech Gjørv som en svært dyktig og hardtarbeidende leder.

Hun har industriell bakgrunn, et sterkt nettverk og kjenner SINTEF godt fra før. Jeg er sikker på at hun vil bli en god leder, og jeg ser fram til å bidra i overgangen, sier Steinsmo.

@universitetsavisa.no

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS