38 studenter fra Høgskolen i Buskerud og Vestfold begynner på den nyetablerte lærerutdanningen på Kunnskapssenteret i Sandvika tirsdag 18. august. Foto: Cicilie S. Andersen

Ny lærerutdanning på Campus Sandvika

Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV) har hatt stor søkning til sin nye lærerutdanning i Sandvika, som skal foregå i Kunnskapssenteret der HiOA har sin Sandvika-campus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det meldte seg 277 søkere til opprinnelig 20 studieplasser på HBVs nye lærerutdanning i Sandvika, og nå har 38 takket ja og sagt at de møter til studiestart 18. august.

De skal studere i samme bygning som Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) blant annet utdanner sykepleiere og vernepleiere i. HiOA har omtrent 300 studenter i Sandvika.

Høgskolen i Buskerud og Vestfold skal fusjonere med Høgskolen i Telemark 1. januar 2016, og bytter da navn til Høgskolen i Sørøst-Norge og deretter etter planen Universitetet i Sørøst-Norge.

Bare seks søkte ifjor

Dekan Kristin Barstad ved Fakultet for humaniora og utdanningsvitenskap ved HBV er svært fornøyd med søkningen. Ifjor meldte det seg bare seks søkere til det nye lærerstudiet som var planlagt, og det var for få til at det ble satt i gang.

Vi har prioritert å samle lærer-utdanningene våre her i Pilestredet.

Knut Patrick Hanevik

— Vi har nok markedsført studiet bedre i år, blant annet i samarbeid med Bærum kommune. Dessuten tilbyr vi nå de tre første årene av lærerutdanningen i Sandvika, mot bare det første året ifjor, sier Barstad.

Studentene i Sandvika kan ta det fjerde året av lærerutdanningen enten i Drammen eller på Bakketeigen i Vestfold, eventuelt ta mastergrad de samme stedene.

Vil samarbeide med HiOA

Skal dere konkurrere med Høgskolen i Oslo og Akershus om lærerstudentene nå da?

— Jeg ser ikke på det som konkurranse. Vi har et godt og kollegialt samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), og det er en realitet at det utdannes for få lærere i Norge, sier hun.

Barstad sier at HBV ønsker  samarbeid med HiOA om å tilby fag på lærerutdanningen.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Sa nei til Sandvika

HiOA ønsket ikke å starte lærerutdanning i Sandvika.

— Vi har prioritert å samle lærerutdanningene våre her i Pilestredet. Vi mener det er det beste, og det gir oss mulighet til å tilby alle skolens fag på et sted, sier dekan på Norges største lærerutdanning, Knut Patrick Hanevik (bildet over).

Møter konkurransen

— Hvordan ser du på konkurransen fra Høgskolen i Buskerud og Vestfold om lærerstudentene?

— Det er en konkurranse som vi vet er der, og som vi jobber for å møte med kvalitet og de store valgmulighetene vi kan tilby her hos oss, sier Hanevik.

— Vi ser at konkurransen i Oslo-området kommer til å øke, blant annet i form av nettstudier og private tilbud, sier han.

Startproblemer

Kristin Barstad sier at HBV er opptatt av å samarbeide med HiOA og Bærum kommune om å gjøre læringsmiljøet i Kunnskapssenteret best mulig.

— Vi er opptatt av i fellesskap å gi studentene et godt tilbud her. Ifjor var bygget helt nytt, og det var noen innkjøringsproblemer. Nå har vi blant annet fått ordnet det slik at studentene får rabatt i kantina, som var en av tingene studentene klagde på, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS