Rektor Anne Husebekk (t.v.) yser ut to av dekanstillingene ved UiT på nytt, etter at universitetstyret bare fikk besatt fire av de seks dekanstillingene torsdag. Her er hun sammen med prorektorene Kenneth Ruud og Wenche Jakobsen. Foto: Lars Åke Andersen

Lyser ut to av dekanstillingene på nytt

UiT Norges arktiske universitet ansatte bare fire av seks dekaner i dag. To av dekanjobbene lyses ut på nytt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle seks fakultetene ved UiT Norges arktiske universitet skal ha nye dekaner fra 1. januar, og det var søknadsfrist 4. september på alle seks.

Torsdag ansatte universitetsstyret fire av dem, mens to dekanstillinger utlyses på nytt. Det skjer dels på grunn av at søkere har trukket seg og dels fordi tilsettingsutvalget ikke har vurdert søknadene som gode nok, opplyser universitetsledelsen.

De fire dekanene som ble ansatt torsdag er Bjørn Solvang, Sonni Olsen, Kathrine Tveiterås og Arne Smalås.

To dekaner fortsetter

To av dem er dekaner i dag og har søkt på jobbene de sitter i. Det er Bjørn Solvang, som fortsetter som dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fakultetet) i Narvik. Også dekan Sonni Olsen (bildet under) ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL-fakultetet) får jobben hun har per i dag. Hun var eneste søker til jobben.

Jeg er svært fornøyd med å få på plass så godt kvalifiserte kandidater til stillingene.

Anne Husebekk

(Foto: Stig Brøndbo)

Ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi går dekanjobben til Kathrine Tveiterås, som er instituttleder ved Norges Fiskerihøgskole. Dagens dekan, Edel Elvevoll, har ikke søkt.

Are Smalås har fått jobben som dekan ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi. Han er i professor i kjemi og leder av Norwegian Structural Biology Centre ved UiT.

Dagens dekan ved dette fakultetet, Morten Hald, var ikke en av søkerne.

Husebekk fornøyd med de fire

— Jeg er svært fornøyd med å få på plass så godt kvalifiserte kandidater til stillingene. I disse fire får UiT utviklingsorienterte og engasjerte dekaner som skal videreutvikle og lede fakultetenes forsknings-, utdannings-, innovasjons- og formidlingsvirksomhet i tråd med UiTs mål og strategier, sier rektor Anne Husebekk i en pressemelding.

Dekaner tilsettes på åremål for en periode på fire år, med mulighet for tilsetting i ytterligere to fireårsperioder. 

To mangler

Stillingene som dekan ved Det juridiske fakultet og Det helsevitenskapelige fakultet blir lyst ut på nytt.

— Dels som følge av at søkere har trukket seg, og dels som følge av de vurderinger tilsettingsutvalget har gjort, har vi valgt å åpne for nye søkere på to av dekanstillingene, på Det juridiske fakultet og på Det helsevitenskapelige fakultet, sier fungerende universitetsdirektør, Jørgen Fossland.

Til jobben på jusfakultetet var det kun to søkere, professor Tore Henriksen og professor Gunnar Eriksen, på den opprinnelige søkerlisten.

Også til dekanjobben ved Det helsevitenskapelige fakultet var det få søkere, to offentlige og en som var unntatt offentlighet. De to åpne søkerne var professor og prodekan Geir F. Lorem ved fakultetet og professor Vinjar Fønnebø ved Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin ved UiT.

Søknadsfristene for disse stillingene er henholdsvis 1. og 2. november.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS