Nytt år, nye arbeidskrav

Årets første fra studentblogg. Dagens tema: Nyttårsforsetter som høgskolestudent.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er godt i gang med 2014, og folk skriver at vi «lever tross alt i 2014» for fullt i kommentarfeltene (alltid et grundig og hardtslående argument - lurer på om folk skrev det før Kristus også? Sokrates bare «herregud (eller, det sa han kanskje ikke), hva er greia med at jeg må tømme et giftbeger? Vi lever tross alt i 298 år f. Kr»).

Som alle andre år, spør vi hverandre jovialt om vi har noen nyttårsforsetter. Og som blogger er det helt obligatorisk at jeg skriver om mine (det står faktisk nedskrevet i de høytidelige 10 bloggbud).

1: Prøve å møte opp på flere forelesninger.

Viktig å si at man skal prøve. Da blir presset (som du kun har ansvar for selv) mindre, og du kan fraskrive deg all form for dårlig samvittighet dersom du ikke lykkes. «Jeg sa bare at jeg skulle prøve». Ellers kan man selvfølgelig skylde på manglende motivasjon (som også er opp til deg selv).

2. Prøve å starte på arbeidskrav før kl 23 på søndager.

Her gjelder den samme jeg-skal-prøve-regelen. Jeg skal i hvert fall lese gjennom kriteriene før kl. 23. (Hvis noen av lærerne mine leser dette: Dette er egentlig ikke sant. Jeg bare skriver det for å være morsom).

3. Prøve å ikke handle flere baguetter i kantina.

Dette gjelder også Baguetthuset. Nå har jeg sagt til meg selv i halvannet år at jeg like godt kan lage egne baguetter hjemme (vi lever tross alt i 2014), men i år SKAL jeg klare det. Så skal jeg ta med meg den selvkomponerte baguetten i kantina og bare BAM! Ta den du, Høgskolen! Fuck the system!

4. Prøve å ikke drikke mer av kaffen i kantina.

Nå virker det kanskje som jeg har noe i mot kantina, og det har jeg. Det gjelder IKKE de som jobber der, for de som jobber der er skikkelig koselige, og det er ikke deres feil at det er så dyrt. (Jeg skulle gjerne ha lagt skylda på den blåblå regjeringen, men jeg har lært i kommentarfeltene at det ikke er lov å skylde på dem ennå, fordi de ikke har fått noe tid til å vise hva de kan).

5. Prøve å ikke drikke øl på studietur i Skottland igjen.

Nok en gang: Jeg skal prøve. Sist jeg gjorde det fikk ølen en bitter ettersmak. Selv etter vi hadde kommet hjem. (Hvis noen av lærerne mine leser dette også: Selv om ølen var bitter er ikke jeg det, altså. Jeg bare prøver å være morsom igjen).

Så avslutter jeg som bloggere skal: Godt nyttår, søtnoser! 

Sofies univers er Khronos uhøytidelige studentblogg. Det publiseres ny hver fredag. Dette er den første i 2014. God helg!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS