«Only God can judge me»

Sofies univers er Khronos uhøytidelige studentblogg. Det publiseres ny hver fredag. Dette er den sjette i rekken. God helg.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Advarsel: Denne bloggen kan inneholde ironi og humor. Noe er til og med satt på spissen.)

Denne uka har vi lært at det ikke er lov å bruke korssmykke på NRK. Etter klager fra seere, fikk nyhetsoppleser, Siv Kristin Sællmann streng beskjed (nå vet jeg faktisk ikke hvor streng beskjeden var, det kan jo hende at de sa i fra på en sykt hyggelig måte) om å droppe smykket.

Dette har selvfølgelig ført til debatt, og nok en gang kan vi se at religion er favorittemnet til kommentarfelttrollene. Nå skal det sies at den gylne regelen består: Uansett hva en artikkel handler om, vil det alltid være noen i kommentarfeltet som klarer å vri det over på religion. Selv om artikkelen handler om pannekaker, vil det være en eller annen Roger på 50 som drar send-innvandrerne-hjem-kortet.
Dersom det er så problematisk med kors, er det mange jenter som sliter der ute:

(Eller… Vent litt… Kanskje Gina Tricot egentlig driver med snikkristning? Har de faktisk prøvd å gjøre kristendom in ved hjelp av mote? At vi kunne være så lettlurte.)

En kan jo også spørre seg hvorfor NRK hver jul viser at Sølvguttene synger i kirken. Og der er korset enda større! Se for eksempel på dette bildet:

Ser dere Jesus i bakgrunnen? Ser dere det? Det er jo ikke til å ta feil av. De draktene de har på seg er kanskje litt vel sailorpreget også? Betyr det at NRK ønsker at alle mennesker burde være kristne seilere? Her er teoriene mange. Jeg syns for øvrig at Sællmann var litt pinglete da hun valgte et så lite kors. Hun kunne jo gjort det ordentlig og hengt opp et bilde av Jesus i bakgrunnen. Men sånn har det jo blitt. En får jo ikke værra kristen i fred i detta landet.

Nå over til det viktigste. Nå som NRK har lagt føringer på hva som er lov å ha på seg og ikke, ønsker jeg å hive meg på – og komme med forslag på hva som virkelig burde nektes:

  • Tommelring


(Ord blir fattige. Dette må nektes. Erna må gjøre noe.)

  • Ed Hardy

(Ved kjøp av Ed Hardy-klær får man Wonderbaum og dagpenger fra NAV med på kjøpet.)

  • Transparente klær.

(Transparente klær er litt som mammablogger. Du trenger ikke dele alt med alle.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS