heldigitalt campus

Ønsker å bygge et av Norges smarteste studiebygg

Vi vet at bygg og rom har innvirkning på læringsformer og samhandlingsmønstre, sier NLA-rektor Sigbjørn Sødal.

Slik kan det nye studiebygget til NLA Høgskolen komme til å blie seende ut når det skal være ferdig i 2023.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om tre år, nærmere bestemt i 2023, skal NLA Høgskolen flytte inn i NRKs tidligere lokaler i Kanalveien på Minde i Bergen.

Målet for bygget er klokkeklart; det skal bli et av Norges smarteste og mest heldigitale studiebygg.

— Moderne og fremtidsrettet

Det er IT-infrastrukturselskapet Atea som blir NLAs viktigste samarbeidspartner i byggeprosjektet, skriver NLA Høgskolen i en pressemelding. Ifølge leder for digital byggutvikling i Atea Bergen, Kristoffer Hopsdal, er det sjelden man hører om byggeprosjekt i Norge der IT allerede på et såpass tidlig tidspunkt spiller en så stor rolle som den gjør her.

Eiendomsleder ved NLA Høgskolen, Axel Hauge, sier følgende om prosjektet:

— Dette vil gi NLA Høgskolen mulighet til å skape moderne og fremtidsrettet undervisningsmiljø på de to nye campusene i Oslo og Bergen.

— Kan åpne opp for nye muligheter

NLA-rektor Sigbjørn Sødal poengterer i pressemeldingen ast det nye studiebygget på Minde skal inspirere til læring, forskning, formidling og nyskaping.

— Vi vet at bygg og rom har innvirkning på læringsformer og samhandlingsmønstre og er viktige virkemiddel for å skape godt lærings- og arbeidsmiljø for studenter og ansatte, sier Sødal.

Fra innsiden av studiebygget.

— Teknologiutviklingen legger til rette for utprøving og bruk av nye undervisningsformer, spesielt med tanke på samvirket mellom fysiske og digitale løsninger. Det kan blant annet åpne nye og spennende muligheter for undervisningsopplegg på tvers av NLAs campuser i Bergen, Oslo og Kristiansand, fortsetter rektoren.

Også Studentparlamentet ved NLA ser lyst på de storslåtte planene.

— Studentene ved NLA høgskolen ser frem til ny campus og er glad høgskolen setter studenttrivsel høyt og først, uttrykker leder av parlamentet, Marte Haugen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS