studentsamskipnad

Oppfordrer alle samskipnadene til å stanse foreldelse­s­fristen

SiO har stoppet foreldelsesfristen for forsinkelsesrenter. Nå oppfordrer LO og Norsk studentorganisasjon andre studentsamskipnader til å gjøre det samme.

Alle studenter må selv kreve tilbake det samskipnadene skylder dem. Det er ikke LO fornøyd med.

Khrono har i flere artikler skrevet om studentsamskipnader rundt omkring i landet som har krevd depositum i strid med loven. Det gjør at studentene har krav på forsinkelsesrenter, som fort kan beløpe seg til flere hundre kroner for hver student det gjelder.

Nylig truet LO med gruppesøksmål mot Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fordi samskipnaden ikke uoppfordret betaler studentene det de har krav på.

Som Khrono skrev tidligere i uken har SiO besluttet å avbryte foreldelsesfristen for forsinkelsesrenter, slik at tidligere beboere får tre år på seg til å melde inn krav og kontonummer.

Nå oppfordrer LO og Norsk studentorganisasjon (NSO) andre studentsamskipnader om å gjøre det samme.

Vil kontakte samskipnadene

— For hver dag som går blir nye saker foreldet. Derfor håper vi at samskipnadene det gjelder, gjør som SiO og stopper dette så raskt som mulig. Vi vil også kontakte samskipnadene direkte med denne oppfordringen, sier leder for LO Student og studentrådgiver i LO, Lars Måseide, i en pressemelding.

Tidligere i juni varslet LO at de tar initiativ til et kollektivt søksmål mot Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Kravet gjelder tilbakeholdelse av forsinkelsesrenter på boligdepositum som studentene har krav på. Samlet har norske samskipnader holdt tilbake opp mot 160 millioner kroner av studentenes penger. 

 Måseide er fornøyd med at SiO har stanset foreldelsesfristen. Men:

— De krever fortsatt at hver enkelt student sender inn krav selv for å få pengene sine tilbake. Det betyr at det fortsatt er aktuelt for LO Student å gå til gruppesøksmål på vegne av både LO-medlemmer og ikke-medlemmer. Altså alle studenter som SiO ikke vil tilbakebetale penger til uoppfordret.

Saken gjelder disse

Ifølge Måseide gjelder saken følgende samskipnader:

  • Studentsamskipnaden i Nord
  • Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim
  • Studentsamskipnaden i Molde
  • Studentsamskipnaden i indre Finnmark
  • Studentsamskipnaden i Østfold
  • Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen)
  • Norges arktiske studentsamskipnad
Powered by Labrador CMS