KI

Oppretter bachelor i kunstig intelligens

Sparebankstiftelsen Hedmark bidrar med 14 millioner kroner til etablering av et nytt bachelor-studium i kunstig intelligens ved Høgskolen i Innlandet.

Stine Grønvold, prorektor utdanning.

Det nye studietilbudet skal kombinere utvikling og anvendelse av kunstig intelligens.

— Teknologien påvirker alle deler av samfunnet. Det siste året har investeringene internasjonalt eksplodert, og det kommer daglig nye verktøy. Våre studenter vil kunne bidra til å utvikle feltet, sier prorektor utdanning, Stine Grønvold, i en pressemelding fra høgskolen.

Sparebankstiftelsen Hedmark har vært initiativtaker til studiet, opplyser høgskolen.

— Dette er fantastiske nyheter for Høgskolen i Innlandet og vi er veldig takknemlige for at Sparebankstiftelsen Hedmark er med på denne satsingen. Arbeidet med studiet startet på oppfordring fra dem, og denne tildelingen sikrer at studiet nå blir en realitet, sier Grønvold.

Starter opp neste høst

Bachelor i kunstig intelligens — utvikling og anvendelse vil ligge under fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (AMEK) og blir en del av teknologimiljøet på Spillskolen. 

Første kull skal tas opp høsten 2024.

Studiet er blitt behandlet både i Utdanningsutvalget og i høgskolestyret i desember, og i det ferske tildelingsbrevet fra regjeringen er finansiering sikret slik at studiet snart kan starte opp.

Har kjernekompetanse

Dekan ved fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi, Leif Holst Jensen, sier Spillskolen har kjernekompetanse på maskinlæring og kunstig intelligens.

— Vi ser at kunstig intelligens vil innebære en industriell revolusjon for mediesektoren, og for oss er det avgjørende viktig å kunne forstå og bidra på feltet. Vi har hatt et godt og intenst utviklingsarbeid ledet av Spillskolen, en prosess som har involvert samtlige fakultet. Vi skal sikre at høgskolen samlet får glede av denne nyetableringen, sier han.

Powered by Labrador CMS