Hannah Eline Ander (UiO) tildeles pris for masteroppgaven: «Et ubehagelig mangfold: En studie av mangfold og inkludering som mål for Olafiagangen som offentlig rom på Grønland». Prisen ble delt ut av byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund. Foto: Oslo kommune

Priser for beste Oslo-forskning

Priser. Byråd Kjetil Lund i Oslo delte torsdag ut priser til forskning som er relevante for byutvikling.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo kommune og Kunnskap Oslo delte torsdag ut pris til beste forskningsarbeid publisert av vitenskapelig ansatt i 2017 og de tre beste masteroppgavene med Oslo-tema.

— Oslo trenger forskningsbasert kunnskap. Derfor premierer vi forskning som er viktig for byens utvikling. Vinnerbidragene er alle på hver sine måter svært relevante for fremtidig politikkutforming, sier Kjetil Lund (A), byråd for næring og eierskap i Oslo i en pressemelding.

Kunnskap Oslo er en samarbeidsallianse mellom Oslo kommune og byens mange kunnskapsinstitusjoner og -miljøer og deler årlig ut pengepremier for beste Oslo-forskning.

Oslo trenger forskningsbasert kunnskap. Derfor premierer vi forskning som er viktig for byens utvikling.

Kjetil Lund

Forsket på språk i Oslo

Bente Ailin Svendsen ved Universitetet i Oslo fikk prisen for beste forskningsarbeid med «The Dynamics of Citizen Sociolinguistics» og for utstillingen «Oslo sier».

«Oslo sier» viser frem språkmangfoldet i Oslo og er en historie om at språk forteller noe om hvem vi er og hvor vi kommer fra, og ikke minst hvordan språket gir muligheter, som for eksempel å delta i demokratiet og samfunnet, står det i begrunnelsen.

Pris til masteroppgaver

Cyriac George ved UiO fikk pris for beste masteroppgave «User Adoption of Innovations in a Sustainability Transitions Context: A Practice Theory Analysis of Car Sharing and Urban Mobility Behavior in Oslo».

Masteroppgaven undersøker bildeling og mobilitet i familier bosatt i Oslo. Oppgaven beskriver hva som motiverer til eller hindrer bildeling, og hvordan praktiske, økonomiske og miljømessige hensyn påvirker familiers valg av transportmiddel, heter det i begrunnelsen.

Hannah Eline Ander (UiO) for masteroppgaven «Et ubehagelig mangfold: En studie av mangfold og inkludering som mål for Olafiagangen som offentlig rom på Grønland».

Ifølge begrunnelsen beskriver denne masteroppgaven beskriver Olafiagangen med mange utfordringer, og som Oslo kommune har stor nytte av kunnskap om. Masteroppgaven peker på dilemmaer som myndighetene står overfor når det skal planlegges for inkludering og mangfold.

Simen A. Skaare Johnsen og Bjørn Tore Furnes ved OsloMet fikk pris for masteroppgaven «Betydningen av Oslo kommunes tilstedeværelse i det ordinære bruktboligmarkedet for leiligheter».

Spørsmålet i oppgaven er hvorvidt Oslo kommune er en prisdrivende aktør på det ordinære boligmarkedet for leiligheter i Oslo. Oppgaven konkluderer med at Oslo kommune ikke har bidratt til nevneverdig vekst i boligprisene i Oslo. Konklusjonene er ikke uventet, men står i motsetning til det talspersoner har hevdet i media det siste året, står det i begrunnelsen.

En fagkomité har vurdert forslag til kandidater fra alliansens medlemmer og innstilt til premiering. Premieordningene er finansiert av Oslo kommune.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS