Hans Blom, Harald Holone og Unni Hagen stiller som kandidater i rektorvalget ved HiØ. Foto: Henriette Dæhli

Blir det Hagen, Holone eller Blom? Her er siste valgkamputspill fra rektorkandidatene i Østfold

Denne uken er det rektorvalg ved Høgskolen i Østfold. Tre kandidater kjemper om rektorjobben. Khrono har invitert dem til en siste appell i innspurten. Vinneren kåres fredag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uka er det valg på Høgskolen i Østfold. Resultatet skal offentliggjøres førstkommende fredag. Østfold er rett og slett først ute av de høgskoler og universitet som skal velge rektor denne våren.

To av de andre er Bergen og Tromsø. Sittende rektorer stiller der også, som i Østfold, men ingen ønsker å utfordre Dag Rune Olsen (UiB) og Anne Husebekk (UiT).

Ved Universitetet i Oslo, går Ole Petter Ottersen av etter to perioder, og der har det meldt seg to rektorteam. Siste frist for å melde sitt kandidatur er satt til 10. februar.

To utfordrer sittende rektor i Østfold

Les også: Sjekk ståa for rektoransettelsene landet rundt

Men i Østfold har flere turt å utfordre sittende rektor, Hans Blom. Hvis ingen av kandidatene får mer enn 50 prosent i første runde, blir det omvalg mellom de to som får flest stemmer.

Khrono har utfordret de tre kandidatene til å svare på tre spørsmål i innspurten av valgkampen. De kommer her:

  1. Hvordan vil studenter og ansatte på Høgskolen i Østfold (HiØ) merke at akkurat du blir rektor?
  2. Hvordan tenker dere rundt de store profesjonsutdanningene framfor de andre utdanningene på høgskolen. Skal man prioritere de store fram for de små? Hva vil dere eventuelt prioritere bort?
  3. Er det sannsynlig at Høgskolen i Østfold står alene også om fire år? Er det i så fall en god ting eller en dårlig ting?

Unni Hagen: Vil etablere nye møteplasser og mer åpenhet

Dekan Unni Hagen sier hun skal markere seg med etablering av nye møteplasser, omrigging av etablerte møteplasser, økt tilgjengelighet og mulighet for økt innsikt i styrets arbeid.

Les hele innlegget her.

Harald Holone: Vil lytte bedre og være en tydeligere leder

Dekan Harald Holone sier at med han som rektor vil studenter og ansatte oppleve en nærmere, tydeligere og mer lyttende faglig ledelse ved Høgskolen i Østfold.

Les hele innlegget her.

Hans Blom: Vil være en rutinert, tydelige og handlekraftig rektor

Sittende rektor, Hans Blom, skriver at de med ham som rektor i en periode til ved Høgskolen i Østfold vil merke at de får en rutinert, tydelig og handlekraftig rektor med et stort nettverk som er nødvendig for å oppnå gode resultater for institusjonen.

Les hele innlegget her.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS