University of Sydney

Over 100 tilfeller av seksuell trakassering

Over 100 ansatte og studenter ved University of Sydney ble utsatt for seksuell trakassering og overgrep i fjor, viser en ny rapport. 

University of Sydney vil vise kortene og er en av få australske universiteter som offentliggjør gode tall på seksuell trakassering og overgrep.
University of Sydney er en av få australske universiteter som offentliggjør tall på seksuell trakassering og overgrep.
Publisert Oppdatert

Universitetet i Sydney offentliggjorde forrige uke en rapport som har kartlagt omfanget av seksuelle overgrep og seksuell trakassering i fjor. Rapporten er omtalt i The Sydney Morning Herald.

Det australske universitetet mottok 121 meldinger. 74 av dem var seksuelle overgrep og 47 var seksuell trakassering. 55 av tilfellene skjedde på campus. 

— Holder hva vi lovet

23 studenter leverte inn et formelt varsel som ble undersøkt av universitetet, mens 98 ansatte og studenter meldte fra om hva de hadde blitt utsatt for. 12 studenter, en tidligere student og 9 ansatte blir gransket for å ha stått bak trakassering eller overgrep. 

— Vi lovte å være transparente og dele alt som har med utilbørlig seksuell framferd å gjøre. I dag holder vi hva vi lovet, sier rektor Mark Scott til The Sydney Morning Herald.

Lite åpenhet

Universiteter i Australia har nylig fått krass kritikk for måten de håndterer seksuelle overgrep og trakassering på. 29 av 39 universiteter hadde erklært at de skulle kartlegge slike hendelser. I praksis er kartlegginger ikke gjort tilgjengelige, eller ikke foretatt i det hele tatt. 

Nylig ble Universities Australia, som representerer institusjonene som tilbyr høyere utdanning, også kraftig kritisert. Organisasjonen droppet en større kampanje som skulle forebygge uønskede seksuelle framstøt blant studenter. Begrunnelsen var at en slik nasjonal kampanje ikke vil ha nok gjennomslag til å forandre studenter oppførsel. 

Powered by Labrador CMS