seksuell trakassering

275 seksuelle overgrep hver uke på universiteter i Australia

— Vi kjenner alle én som har blitt voldtatt mens de gikk på universitetet, sier politiker.

Seksuelle overgrep i studentmiljøene er et stor problem i Australia. Her fra Universitetet i Sydney.
Publisert

Australske parlamentsmedlemmer ønsker en egen, uavhengig innsatsgruppe som skal holde universitetene ansvarlige for seksuelle overgrep som begås på campus, skriver Times Higher Education­ og australske ABC News.

Dette skjer etter at en stor studentundersøkelse i 2022 fant at mange studenter i Australia blir utsatt for for seksuelle overgrep.

Fem prosent av studentene oppga at de hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep mens de studerte. Men bare fem prosent av dem gikk videre med saken på universitetet. Mange kjente ikke til universitetets varslingssystemer.

275 overgrep hver uke 

Rundt 275 studenter blir utsatt for seksuelle overgrep i «universitetssammenheng» hver uke, ifølge undersøkelsen. En av seks studenter hadde blitt utsatt for seksuell trakassering mens de studerte, hvorav halvparten hadde opplevd dette det siste året.

Både politikere og organisasjoner tar til orde for en egen innsatsgruppe mot seksuell trakassering og seksuelle overgrep.

Gruppa skal ifølge forslaget kartlegge og følge utviklingen i sektoren nøye, og gi sanksjoner til universiteter som ikke oppfyller minstekrav.

— Alle kjenner noen

— Alle vi kvinner som har studert ved høyere utdanningsinstitusjoner i Australia, kjenner noen som har blitt voldtatt mens de gikk på universitetet, sier det uavhengige parlamentsmedlemmet Monique Ryan til ABC News.

— Innsatsgruppa trengs fordi de nødvendige handlingene som disse modige, unge kvinnene ber om, ikke gjøres, det blir ikke prioritert, fortsetter hun.

Det grønne partiet støtter forslaget. Talsperson Mehreen Faruqi sier at dagens system med selvregulering ikke fungerer.

Rundt 2000 nordmenn studerer i Australia hvert år. 

Powered by Labrador CMS