Jusstudenten vil trolig ikke bli politianmeldt, men får ikke ha tillitsverv i Juristforeningen. Foto: Marianne Røsvik Foto: Marianne Røsvik

Styreleder stakk av med sponsorpenger

Lederen av fadderstyret i juristforeningen sørget for at sponsorer betalte 22 000 kroner inn på personens private konto.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fadderuka ved Det juridiske fakultet i Bergen får hvert år inn penger fra sponsorer.

Disse pengene lot lederen av fadderstyret gå rett inn på vedkommendes egen privatkonto, skriver Studvest.  

Saken ble avdekket i september, ifølge På Høyden som gjengir saken.

– Det har skjedd et tillitsbrudd innad i foreningen, innrømmer Sananthan Gunaratnam, leder i Juristforeningen, til Studvest.

Manipulerte dokumentasjon

Personen skal ha fått sponsorpenger som skulle gått til studentforeningen inn på si egen konto. Da styret ba om kontoutskrifer og bekreftelse på at organisasjonskonto, skal vedkommende ifølge Studvests kilde ha levert manipulerte bilder og kvitteringer.

Midlene skal nå være tilbakebetalt. Saken vil trolig ikke bli meldt til politiet. Studenten er ikke ekskludert fra Juristforeningen.

– Bør lukes ut

Hans Fredrik Marthinussen, professor ved Det juridiske fakultet ved UiB, sier til Studvest at mange jurister senere i karrieren vil være i betrodde posisjoner der de kan ansvar for andres midler. Han mener personer som ikke håndterer dette bør lukes ut.

– Jeg mener at når vi tross alt er del av en juristutdannelse, som Juristforeningen er, er det etisk problematisk om man lar slike saker passere uten å politianmelde.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS