Personal- og organisasjonsdirektør, Elisabeth Ernø Borhaug omformulerer høgskolens forslag til personalreglement. Foto: HSN

Sørøst modererer forslag til personalreglement

Nye regler. Høgskolen i Sørøst-Norge justerer nå ordlyden i personalreglementet etter reaksjoner fra ansatte om at man ikke skulle kunne komme med negativ omtale av høgskolen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor Petter Aasen skulle etter planen fremme forslag til personalpolitiske retningslinjer under styremøtet ved Høgskolen i Sørøst-Norge i mars, men saken ble trukket etter at den var blitt drøftet med de ulike fagforeningene ved høgskolen.

Flere har reagert på blant annet beskrivelse av at man ikke bør ta opp uenighet og kritikk eksternt. Førsteamanuensis Arve Hjelseth skrev også innlegg i Khrono om saken.

Saken trukket

I forslaget som ligger ute i styrepapirene står det blant annet:

Vi er blitt enige om noen mer overordnede for-muleringer.

Elisabeth Ernø Borhaug

«E-poster og sosiale medier er viktige informasjonskanaler. E-post og sosiale medier er i midlertidig ikke et sted der følgende tema tas opp:

  • Konflikter, uenigheter og lignende skal ikke håndteres via e-mail, men i møter ansikt til ansikt og uten andre tilhørere.
  • Vi snakker til - og med hverandre, ikke om hverandre.
  • Vi omtaler aldri HSN, HSNs ledere, ansatte eller studenter i negative ordelag i sosiale medier, til eksterne eller i korrespondanse der eksterne er kopimottakere.
  • Bruk av kopimottakere i mail eller annen korrespondanse for å gi «gapestokk-effekt» er et grovt brudd på disse føringene.

Personal- og organisasjonsdirektør, Elisabeth Ernø Borhaug, bekrefter at saken ble trukket etter drøftinger med ansatte i IDF-møtet (informasjon, drøfting og forhandlingsmøtet. red.mrk.).

— Dette var først og fremst fordi deres innspill hadde kommet senere enn forventet og arbeidsgiver ikke hadde hatt anledning til å sette seg godt nok inn i forslagene. Arbeidsgiver foreslo derfor å trekke saken slik at det ble anledning til å behandle innspillene på en forsvarlig måte før saken ble lagt fram for styret, sier Borhaug.

Enige om nye formuleringer

Etter styremøtet i mars har det nå vært flere arbeidsmøter mellom de ansattes organisasjoner og arbeidsgiver, representert ved rektor og personal- og organisasjonsdirektøren og de er enige om å justere ordlyden.

— Og det er særlig på dette punktet som gjelder negativ omtale av institusjonen i sosiale medier?

— Der er vi blitt enige om noen mer overordnede formuleringer og ikke så detaljerte som i det opprinnelige forslaget, sier Borhaug.

Hun regner med at de nye retningslinjene kan legges fram for styret i junimøtet.

Hovedtillitsvalgt for NTL (Norsk tjenestemannslag) ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Øyvind Bakke, sier i en kommentar til Khrono at han synes det har vært en helt grei behandling av saken internt.

— Jeg ser ingen grunn til å kritisere at ledelsen hører på innspill fra de ansatte og justerer ordlyden deretter. Det er slik vi vil ha det, sier Bakke.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS