Nytt om folk

Petter Aasen fikk Kongens fortjenst­medalje

Rektor Petter Aasen ved Universitetet i Sørøst-Norge er tildelt Kongens fortjenstmedalje for innsatsen han har gjort som forsker, leder og aktiv samfunnsdeltaker gjennom mer enn 40 år.

Fred-Ivar Syrstad, fungerende statsforvalter i Vestfold og Telemark, feste medalje til jakkeslaget til Petter Aasen
Rektor Petter Aasen får Kongens fortjenstmedalje av Fred-Ivar Syrstad, fungerende statsforvalter i Vestfold og Telemark
Publisert Oppdatert
Fakta

Petter Aasen

  • Rektor ved Høgskolen i Vestfold fra 2007. 
  • Fra 2014 rektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Ble også rektor da Buskerud Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark og ble Høgskolen i Sørøst-Norge i 2016.
  • I 2018 ble høgskolen til Universitetet i Sørøst-Norge.
  • Var direktør ved Nifu fra 1998 og fram til han ble rektor ved Høgskolen i Vestfold.
  • Han har også vært dekan ved daverende Universitetet i Trondheim og ved NTNU
  • Er professor i utdanningsvitenskap
  • Er født 23.oktober 1952.
  • Æresdoktor ved Uppsala universitet.

Fungerende statsforvalter i Vestfold og Telemark, Fred-Ivar Syrstad, delte ut medaljen på vegne av Hans Majestet Kong Harald på et arrangement på Karljohansvern i Horten onsdag 6. desember.

Der var kolleger og samarbeidspartnere samlet for å hedre Aasen, skriver Universitetet i Sørøst-Norge (USN) på sine nettsider.

— Du har utrettet en ekstraordinær innsats innenfor høyere utdanning regionalt, nasjonalt og internasjonalt i en lang akademisk karriere. En innsats som strekker seg langt forbi begrepet «lang og tro tjeneste», sa Fred-Ivar Syrstad i talen sin.

Petter Aasen med Kongens fortjenstmedalje
Petter Aasen med Kongens fortjenstmedalje

Aasen avslutter sin periode som rektor ved årsskiftet, etter 17 år ved roret på USN og ved universitetets forløpere. Pedagogikkprofessoren er 71 år og har mer enn 40 år bak seg som forsker og leder i høyere utdanning.

De siste 15 årene har han arbeidet for å etablere USN som en faglig sterk akademisk institusjon med åtte studiesteder i Buskerud, Vestfold og Telemark.

— Premissleverandør

I begrunnelsen for tildelingen er det lagt vekt på Aasens bidrag som premissleverandør for forsknings- og utdanningspolitikk regionalt, nasjonalt og internasjonalt, og betydningen det har hatt for kunnskapens plass i enkeltmenneskers liv og i samfunnsutviklingen.

Fortjenstmedaljen tildeles for Aasens ekstraordinær innsats for å styrke universitetet som regional utviklingsaktør, bygge bro mellom akademia og samfunns- og arbeidsliv, åpne opp høyere utdanning og gjøre den tilgjengelig for nye studentgrupper.

Powered by Labrador CMS