Det er rushtid og trangt om plassen i Annas spiseri, klokken 11.30 en torsdag formiddag. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit
Oppkuttet frukt og pålegg til knekkebrød er blant de billigste lunsjalternativene i kantinen i P52. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit
Salatbaren er fargerik og mangfoldig, og et godt alternativ for dem som ønsker en allergi- og vegetarvennlig lunsj. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit
For dem som ikke drikker kaffe har kantinen et stort utvalg te-sorter. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit

Variert tilbud i muntert miljø

Studentkantinen i P52 er stor, romslig og har et høyt, men muntert støynivå. Du føler deg litt som i en skolegård og skjønner raskt at du er omgitt av lærerstudenter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Salatbar og glutenfrieknekkebrød gir et godt tilbud til alergikere, og du kan få smake på middagen før du kjøper den. 

Med sjakkrutet gulv, hvite vegger og dekorative lamper fremstår lokalet til kantinen i P52 som romslig og innbydene. Lydnivået er høyt, men atmosfæren er munter.

Da Khrono besøkte kantinen, kl.11.45 en torsdag formiddag, var det trangt om plassen. De mange langbordene gjør at du fort blir sittende ved siden av noen du ikke kjenner, på godt og vondt.

Allergivennlig

Kantinen tilbyr et bredt utvalg av yoghurter, en stor salatbar og et utvalg baguetter. Det er også mulig å få varmmat, og menyen varierer fra dag til dag. Stort pluss at det er mulig å få smake på varmmaten før man kjøper den, noe som kommer godt med da minsteprisen på varmmat er 50 kroner.

Man rekker ikke alltid å ta med mat hjemmefra, og da er det jo bra at det er tilgjengelig her. Men det blir dyrt i lengden.

Kim Nguiyen

En mangfoldig knekkebrødbar tilbyr glutenfrie knekkebrød og dette sammen med salatbaren gjør at kantinen må kunne sies å gi et godt tilbud for dem med med matallergier. Det er imidlertid ikke tilbud om økologisk og hallal mat, for dem som måtte ønske dette. 

Kaffe og kake

Meningene om kaffen som serveres i kantinene på Høgskolen er mange, men Khronos kaffeansvarlige kan ikke påstå at kaffen i P52 var hverken bedre eller dårligere enn andre steder på campus. For dem som ikke drikker kaffe er tebaren imponerende stor og mangfoldig. Skulle man ønske noe søtt til kaffen finnes det sveler, kake og muffins - som ser relativt ferske og ganske delikate ut. De vinner i hvert fall over de godt brune banene i fruktkurven.

Khronos utsendte spiste baguette med kyllingkarri (42 kr) og salat fra salatbaren. (Bildet under). Salatbaren er fargerik og mangfoldig, men får noe trekk for at det koster mer dersom man ønsker skinke eller fetaost som tilbehør. Baguetten så innbydende ut med friske grønnsaker, og smakte ferskt og godt.

Faste gjester

På et av de høye bordene midt i lokalet sitter barnehagelærerstudentene Kim Nguiyen, Aynaur Erat, Amporn Sudlar og Christine Wennewold. 

— Det hender jeg kjøpet mat her, men det er veldig dyrt. Vi er jo studenter, sier Erat.

Nguiyen er den som oftest kjøper seg mat i kantinen.

— Jeg syns ikke det er ikke bra utvalg her. Jeg kjøper nesten alltid salat eller yogurth, det er mye bedre utvalg på andre studiesteder. Men man rekker ikke alltid ta med mat hjemmefra, og da er det jo bra at det er mat tilgjengelig her. Men det blir dyrt i lengden, sier Nguiyen.

Oppholdssted

Veninnegjengen fra førskolelærerutdanningen forteller at de benytter seg av sitteplassene i kantinen også utenom lunsjtider. 

— Det pleier å være ganske fullt her, men det er veldig fint når man får plass. I dag har vi vært heldig, sier Nguyien. 

Skolegård

Når klokken passerer 12.30 senkes både aktiviteten og støynivået i P52. Khronos utsendte konstaterer at lunsjalternativene var mange og maten god, selv om prisene er stive. 

Dessuten sitter vi igjen med følelsen av å ha vært en tur i skolegården, omringet av (framtidens) lærere og et høyt støynivå, men også av en svært munter atmosfære.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS