Rektor Peter Tornquist (i midten) og Norges musikkhøgskole er nominert til prestisjetung utdanningspris. Her fra årets studiestart. Foto: Paal Audestad

Musikkhøgskolen i finale for internasjonal pris

Norges musikkhøgskole er eneste skandinaviske finalist i en ny, internasjonal konkurranse om fremragende utdanning.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Musikkhøgskolen er i selskap med universiteter fra Storbritannia, Australia, Nederland, Hongkong, Sør-Afrika, Canada og Sveits i finalen i Global Teaching Excellence Award, som deles ut av Higher Education Academy og Times Higher Education.

Prisen er opprettet for å belønne fremragende undervisning, lederskap i utdanning og studentstøtte.

I fint selskap

Rektor Peter Tornquist ved Musikkhøgskolen er svært fornøyd med finaleplassen, der høgskolen er i selskap med anerkjente breddeuniversiteter som for eksempel Utrecht University i Nederland og University College London.

— Det er virkelig gledelig at en liten spesialisert vitenskapelig høgskole i Oslo kan hevde seg i dette selskapet, sier han.

Det er litt som under Oscar-utdelingen, det er en seier i seg selv å være nominert.

Peter Tornquist

(Foto: Jiri Havran)

Musikkhøgskolen er én av få spesialiserte institusjoner på listen, og den eneste kunstfaginstitusjonen.

— Det er litt som under Oscar-utdelingen, det er en seier i seg selv å være nominert, sier han.

Studenten i front

Tornquist sier at det virker som om juryen har vært spesielt opptatt av studiestøtte.

— Hvordan sette studenten i front, og hvordan legge opp undervisningen slik at studentenes egne erfaringer i praksis blir sentral i læringen. Her tror jeg vi har kommet langt hos oss, sier han.

— Selv om vi har en veldig bra stab, så vet vi at studentene lærer vel så mye i interaksjon med hverandre og ved å utforske problemer i praksis, sier han.

Kan måten dere underviser på i musikkutdanningen overføres til andre institusjoner eller fagområder?

— Det tror jeg absolutt, musikkutdanningen kan være en modell for hvordan vi kan drive studentorientert kvalitetsutvikling, slik kvalitetsmeldingen legger opp til. For eksempel i lærerutdanning og medisinstudiet er kunnskap nært knyttet til praksis, påpeker han.

Jobbet for NOKUT

Professor Stephanie Marshall leder Higher Education Academy. Hun ledet også NOKUTs ekspertkomité som vurderte de siste søknadene om å bli Senter for fremragende utdanning (SFU) i Norge.

Musikkhøgskolen fikk sitt SFU, Senter for fremragende utdanning i musikkutøving, i 2014.

— Vi er veldig glade for den store interessen for den første Global Teaching Excellence Award, og jeg vil gratulere alle finalistene, og jurymedlemmene for deres grundige arbeid, sier Marshall.

— Målet til Higher Education Academy (HEA) er å forbedre læringsutbytte ved å øke statusen og kvaliteten på undervisningen i høyere utdanning. Prisen bidrar til dette ved å sette søkelyset på fremragende praksis, der den måtte finnes verden over, sier hun til HEAs nettside.

Prisen deles ut i London på kvelden 4. september, og både Peter Tornquist og andre fra ledelsen ved Musikkhøgskolen er tilstede.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS