Her er vinnerne av de fire prisene for 2012, samlet på ett brett med rektor Kari Toverud Jensen (i midten). F.v. Jan Storø (formidling), Elin Willassen (studiekvalitet), Erlend Vinje (formidling), rektor, Anders Breidlid, Ellen Carm og Kristin Skrinstad van der Kooij (internasjonalisering) og Espen Dahl (FoU). Foto: Benjamin A. Ward Foto: Benjamin A. Ward/HiOA

Vil ha kandidater til HiOA-prisene

Rektor Kari Toverud Jensen oppfordrer HiOA-tilsatte og studenter til å foreslå priskandidater til høgskolens priser.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus skal dele ut fire priser til medarbeidere og fagmiljøer som har utmerket seg på relevante områder i 2013.

Det vil bli delt ut en studiekvalitetspris, en FoU-pris, en formidlingspris og en internasjonaliseringspris.

Kunngjøring og utdeling av prisene vil skje på HiOA-dagen 13. mars 2014. Fristen for å nominere er 1. januar 2014.

Fire priser i året

Høgskolen i Oslo og Akershus legger opp til å dele ut fire ulike priser årlig i samsvar med institusjonens formål.

  • Studiekvalitetspris
  • FoU-pris
  • Formidlingspris
  • Internasjonaliseringspris

Formålet med prisene er at de skal være en påskjønnelse som stimulerer til økt innsats og som gir inspirasjon til pristakerne og deres miljøer ved høgskolen. Hver pris er på 60.000 kroner og et diplom. Prisene kunngjøres og deles ut på HiOA-dagen.

Foreslå kandidater

Forslag til kandidater kan fremmes av både studenter og tilsatte. Gode og kortfattede begrunnelser er utslagsgivende.

En kandidat kan foreslås til flere priser og det kan foreslås flere kandidater til en pris fra samme forslagsstiller. En pris kan deles mellom to eller flere prisvinnere.

Rektor oppnevner hvert år en jury som vurderer kandidatene til prisene og avgjør hvem som er prisvinnere.

Juryen settes sammen slik: De to prorektorene, to representanter for studentene oppnevnt av Studentparlamentet, to representanter for undervisnings- og forskningspersonalet og en ekstern representant som er medlem i styret eller i et fakultetsstyre. Juryen ledes av en av prorektorene.

Studiekvalitetsprisen

Studiekvalitetsprisen tildeles medarbeidere og fagmiljøer som har gjort en markert innsats for å utvikle kvaliteten i et studieprogram.

Det legges vekt på kvalitetsarbeid som bygger opp under høgskolens profesjonsprofil. Prispengene skal nyttes til tiltak som fremmer studiekvalitet ved fakultetet.

FoU-prisen

FoU-prisen skal øke oppmerksomheten om forsknings- og utviklingsarbeidet ved høgskolen og inspirere til utvikling av denne virksomheten. Prisen tildeles en medarbeider eller et fagmiljø som har utmerket seg ved forskning eller utviklingsarbeid av meget høy kvalitet.

Det legges vekt på samfunnsmessig relevans og på anerkjennelse i nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer samt på kandidatens bidrag til utvikling av fagmiljøet. Prispengene skal nyttes til tiltak som bidrar til ytterligere styrking av pristakerens FoU-miljø.

Formidlingsprisen

Formidlingsprisen deles ut til medarbeidere og fagmiljøer som aktivt har formidler fagkunnskap på en framragende måte til samfunns- og arbeidsliv.

Det legges vekt på brukerrettet og allmennrettet formidling av høy kvalitet i ulike formidlingskanaler. Prispengene skal nyttes til tiltak som styrker fagmiljøets profilering og formidlingsvirksomhet.

Internasjonaliseringsprisen

Internasjonaliseringsprisen skal styrke kvaliteten på arbeidet med internasjonalisering ved høgskolen og tildeles en medarbeider eller et fagmiljø som har gjort en særlig innsats i internasjonaliseringsarbeidet.

Prispengene skal nyttes til tiltak som fremmer internasjonalisering i fagmiljøet eller ved fakultetet.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS