Sølvi Mausethagen mottar diplom og blomster fra rektor Kari Toverud Jensen etter å ha bllitt kreert til philosophiae doctor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Festdag med faglig prisdryss

Samme dag som høgskolen åpnet seg for framtidige studenter, feiret også skolen seg selv med en festdag. Opprykk ble markert og fire faglige priser ble delt ut.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prorektor for forskning, Frode Eika Sandnes, har ledet juryarbeidet som har ført fram til fire verdige prisvinnere.

Sandnes forteller at juryen har fått 44 nominasjoner til de ulike prisene og at juryen i sitt arbeid har forholdt seg strengt til de begrunnelser som er sendt med nominasjonene.

Det var rektor Kari Toverud Jensen som delte ut prisene i de fire ulike faglige kategoriene. Hun startet med studiekvalitetsprisen. 

Studiekvalitet

— Høgskolens statutter sier at studiekvalitetsprisen skal deles ut til medarbeidere og fagmiljøer som har gjort en markert innsats for å utvikle kvaliteten i et studieprogram. Det legges vekt på kvalitetsarbeid som støtter opp under høgskolens profesjonsprofil.

Slik introduserte Toverud Jensen denne prisen. Og fra juryens begrunnelse trakk hun fram:

«Studiekvalitetsprisen går til tre personer ved et program som har eksistert ved HiOA i flere år. Dette programmet tilbys på første studieår på ett av HiOAs bachelorprogram.  Programmet går ut på at dyktige studenter, helst i de fleste fag og med antatt pedagogiske evner, på andre og tredje studieår jobber som studentassistenter. Disse veileder i grupper og enkeltstudenter ved forespørsel. Assistentene går også gjennom oppgaver i plenum som det ikke er tid til i forelesningene.»

Studiekvalitetsprisen 2013 går til:

.

Ingebrigt Aasbø, Torun Drage Roti og student Glenn Widenhofer ved Institutt for økonomi og administrasjon, Fakultet for samfunnsfag (bildet over)

Internasjonalt

— Høgskolens statutter sier at internasjonaliseringsprisen skal deles ut til medarbeidere og fagmiljøer som har gjort en særlig innsats i internasjonaliseringsarbeidet, sa Toverud Jensen. I år er det to som får prisen og rektor trakk fram blant annet følgende fra juryens begrunnelse:

«Den første prisvinneren har utmerket seg innen internasjonalisering og har det siste halvåret deltatt som prosjektleder fra Norge i et EU-prosjekt. Bidraget har resultert i en app med fokus på kommunikasjon om ernæring til disse gruppene. Appen, ved navn Somah, har blitt godt mottatt blant jordmødre og helsesøstre og skal nå benyttes i flere større forskningsarbeider til vitenskapelig testing.»

Om prisvinner nummer to:

«Den andre delen av internasjonaliseringsprisen går til et program som har gått i over 10 år, hvor ca. 500 studenter har gått gjennom. Programmet tilbys alle internasjonale studenter ved tre institutter på ett av HiOAs fakulteter og er en flott tilnærming til internasjonalisering. Det er både kosteffektivt og sikrer et godt studiemiljø. På det prisvinnende programmet jobber studentene i grupper med andre internasjonale og norske studenter, har undervisning som er spesielt tilpasset deres behov og den kulturelle forskjellen mellom studentene utnyttes som en styrke i det pedagogiske opplegget.»

Internasjonaliseringsprisen 2013 går til:

Høgskolelektor Anne Marie Lilleengen ved Jordmorutdanningen, Institutt for helse, ernæring og ledelse, fakultet for helsefag OG EPS (European Project Semester) ved Seksjon for allmenne fag, Institutt for informasjonsteknologi, Fakultet for teknologi, kunst og design.

(Brit Balgaard (til venstre), administativ ansvarlig for EPS, TKD, Anne Marie Lilleengen (i midten) og studieleder Thomas Syrstad Ruud (til høyre), faglig ansvarlig EPS, TKD.)

Formidling

— Høgskolens statutter sier at formidlingsprisen skal deles ut til medarbeidere og fagmiljøer som aktivt har formidlet fagkunnskap på en fremragende måte til samfunns- og arbeidsliv. Brukerrettet og allmennrettet formidling av høy kvalitet i ulike formidlingskanaler har blitt vektlagt, sa Toverud Jensen da formildingsprisen skulle offentliggjøres.

Fra begrunnelsen trakk hun fram blant annet:

«Vinneren av Formidlingsprisen har i samarbeid med studenter, produsert i alt 13 filmer som primært var planlagt som et differensiert pedagogisk-didaktisk hjelpemiddel i grunnleggende matlagingsteknikker og kjøkkenhygiene.

Studenter har vært programledere og har fått delta i hele produksjonsprosessen fra planlegging til opplasting på YouTube. Filmene har blitt brukt i undervisningen ved at studentene forbereder seg hjemme før kjøkkenlesjonene ved å se gjennom de aktuelle videoene på YouTube. Ved hjelp av dette får de skrevet ned detaljerte og kortfattede fremgangsmåter. Denne tilnærmingen har ført til at studentene kan fremgangsmåtene før de kommer på kjøkkenet og det spares ressurser ved at to-lærer-systemet på praktiske kjøkkenlesjoner har blitt redusert til en lærer.»

Formidlingsprisen 2013 går til:

Høgskolelektor Mone Eli Sæland (bildet over), Institutt for helse, ernæring og ledelse, Fakultet for helsefag.

Forskning og utvikling (FoU)

— Høgskolens statutter sier at FoU-prisen skal deles ut til medarbeidere og fagmiljøer som har utmerket seg ved forskning eller utviklingsarbeid av meget høy kvalitet. Det legges vekt på samfunnsmessig relevans og på anerkjennelse i nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer, samt på kandidatens bidrag til utvikling av fagmiljøer, la rektor vekt på da hun introduserte dagens siste pris.

Og fra juryens begrunnelse trakk Toverud Jensen blant annet fram:

«FoU-prisen går til en professor som er en internasjonalt anerkjent forsker på sitt fagfelt. Han har publisert innen mange temaer og hans egen bakgrunn og forskningsinnsats passer svært godt til HiOAs institusjonsprofil.

Prisvinneren har arbeidet som lektor i skolen før han kom til HiOA, og hans interesse for profesjonsutøvelse har preget retningen på forskningsinnsatsen. Han har et stort spenn i sin forskning fra empiriske studier av undervisning til teoretiske studier av prinsipielle spørsmål innenfor sitt fagfelt som er morsmålsdidaktikk.»

FoU-prisen 2013:

Går til professor Sigmund Ongstad  (bildet over) ved Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning, Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS