Frode Eika Sandnes er ikke fornøyd med at forskningsmidlene til sterke forskningsgrupper ikke ble delt ut, blant annet fordi flere av medlemmene i utvalget var inhabile. Foto: Tove Lie

Frustrert prorektor fikk ikke delt ut forskningsmillioner

Høgskolen i Oslo og Akershus skulle dele ut fire millioner kroner i forskningsmidler i dag. De klarte bare å bli enige om 400.000 kroner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utvalget for forskning og utvikling (FoU-utvalget) måtte i dag utsette tildelingen av 3,6 forskningsmillioner til såkalte sterke forskningsgrupper.  Utvalget ønsker seg en mer fyldig begrunnelse for hvorfor nettopp disse ni prosjektene er innstilt.  I tillegg var opptil flere medlemmer i FoU-utvalget inhabile i saksbehandlingen.  

Tre eksterne representanter, Marit Helgesen fra NIBR, Inge Jan Henjesand fra Abelia og Astri Syse fra Nova har, i tillegg til HiOAs Else Moe, vurdert de 15 innkomne søknadene og laget innstillingen. 

Frustrert prorektor

Prorektor Frode Eika Sandnes var oppgitt da Khrono møtte ham rett etter at møtet i FoU- utvalget for var slutt i ettermiddag. 

— Jeg er frustrert. Jeg mener det er viktig å få tildelt pengene og kommet i gang med forskningsprosjektene, og jeg har full tillit til at de som har vurdert søknadene og kommet med sin innstilling har gjort en grundig jobb, sier han. Utvalget vedtok at de skulle ha et nytt og ekstraordinært møte om en uke eller to der vararepresentantene til de som i dag ble erklært inhabile møter. I mellomtiden skal de som har kommet med innstillingen begrunne denne bedre. 

I lenken her kan du se innstillingen som ikke ble vedtatt. Prorektor Sandnes understreker at dette kun er en innstilling, at den kan bli endret i behandlingen i det ekstraordinære møtet. 

Og her finner du hele søkerlisten. 

Antologimidler

For å styrke synligheten av utviklingsarbeidet som foregår ved HiOA utlyste FoU-utvalget kr. 400.000 til antologiprosjekter, og her hadde ikke FoU-utvalget noen problemer med å bli enige. Det kom inn 16 søknader innen fristen til et samlet beløp på 1,2 millioner kroner, og sju prosjekter fikk i dag tildelt midler. 

«Ved HiOA legges det ned mange årsverk i utviklingsarbeid, herunder pedagogisk og kunstnerisk utviklingsarbeid. Det er viktig at dette utviklingsarbeidet dokumenteres og gjøres tilgjengelig for flere uavhengig av tid og sted. En utfordring er at det ikke alltid er egnede arenaer for skriftlig formidling av utviklingsarbeider og at man i et publiseringsintensivt regime faller mellom to stoler», heter det i innstillingen.  

Lars Gule, Tanja Strøm, Frode Eika Sandnes og Else Moe har utarbeidet denne innstillingen. Det er gjort noen avkortinger utifra opprinnelig søknad og her er de sju som fikk tildelt midler:

 

Søker(e)

Antologitittel (arbeidstittel)

Anbefalt tildeling

Gerd Bjørke, Olav Eikeland, Harald Jarning

Utviklingsarbeids som sjanger

37.000

Tone Alm Andreassen, Jaber F. Gubrium, Per Solvang

Between Professionals and Service Users: Shifting Lines of Demarcation

60.000

Marit Greek, Kari Mari Jonsmoen

Gode pedagogiske praksiser i møte med andrespråksbrukere

77.000

Ivan Harsløf, Rickard Ulmestig

Changing Social Risks and Social Policy Adaptations in the Nordic Welfare States

24.000

 

Kristin Bergaust, Venke Aure

Tittel ikke oppgitt. Bidrag fra forskningsgruppa Kunst og kunstdidaktikk

82.000

Tron Inglar, Olav Eikeland

Erfaringslæring

50.000

Sidsel Tveiten, Knut Boge

Perspektiver på empowerment

70.000

SUM

 

400.000

— Dersom antologiprosjektene går i henhold til søknadene vil dette utgjøre rundt 45 publikasjonspoeng for høgskolen, det vil si over 10 prosent av publiseringen for hele HiOA i 2012. Det er flott, sier prorektor Frode Eika Sandnes. 
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS