Dag Rune Olsen og Gunnar Bovim leder begge universiteter som er blant de 200 fremste i Europa. Ole Petter Ottersen og Universitet i Oslo er et lite hestehode foran de andre norske. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Oslo og Bergen blant de 100 beste universiteter

Fire norske universiteter har fått plass på listen over de 200 beste universitetene i Europa.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Oslo gjør det best blant de norske universitetene med sin 63. plass på Times Higher Educations ranking over de beste europeiske universitetene i 2015-2016, som ble offentliggjort torsdag.

Også Universitetet i Bergen kommer seg inn blant de 100 beste med sin  92. plass.

UiT Norges arktiske universitet havner i gruppen mellom 181.-og 190.plass, mens NTNU ligger i gruppen under, som består av plassene 191. til 200.

Bra på siteringer

Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen (UiB) er svært godt fornøyd med plasseringen. Han er særlig oppmuntret over rangeringen på siteringer hvor UiB er tredje best i Norden.

Det er bare tre universiteter som slår UiB i Norden når det gjelder siteringer. Det er Karolinska, København og Stockholm. 

Dag Rune Olsen

— Siteringer er en det nærmeste vi kommer i å måle den faglige kvaliteten vår og forskningens gjennomslagskraft, sier han.

— Det er bare tre universiteter som slår UiB i Norden når det gjelder siteringer. Det er Karolinska, København og Stockholm, legger han til.

Olsen sier at UiB de siste årene har satset hardt på å møte den økte konkurransen internasjonalt.

– Vi utvikler stadig flere forskningsmiljø i eliteklassen, sier han til uib.no.

Oxford og Cambridge

Over 800 institusjoner blir årlig rangert på undervisning (teaching environment), forskning (research environment), siteringer (citations/ research influence), oppdragsfinansiering (industry income) og internasjonalisering (international outlook), når Times Higher Education publiserer sin World University Rankings.

På den europeiske listen er det universitetene i Oxford og Cambridge, og Imperial College London, oppnådde høyest score av de europeiske institusjonene, går det fram av rankingen.

Deretter følger sveitsiske  ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology Zurich og  University College London (UCL).

Karolinska høyt oppe

Blant de skandinaviske universitetene er det svenske Karolinska Institute som når høyest opp med sin 9.plass, og Universitetet i Helsinki på 28.plass.

Københavns Universitet gjør det også bra med sin 33. plass i Europa.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS