null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Ligger fortsatt langt bak

Universitet i Oslo er best i Norge, men likevel langt nede på lista.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

California Institute of Technology er listet som verdens beste universitet på Times Higher Educations globale universitetsranking. de norske universitetene ligger fremdeles langt bak.

Rankingen som regnes som en av de mest prestisjefylte i verden. ble offentliggjort i natt. THE World University Rankings ble etablert i 2010 av den britiske universitetsavisa Times Higher Education.

Universitetet i Oslo med rektor Ole Petter Ottersen (bildet) i spissen kommer på 185. plass mens Universitetet i Bergen er plassert i spennet mellom 201-225.

NTNU havner også i år et sted blant de 251 og 275 beste universitetene i verden. Slik var det også i fjor og året før der igjen.

Caltech – California Institute of Technology - er listet som verdens beste universitet i år, som i fjor og forfjor. Amerikanske universiteter dominerer sterkt, iblandet noen britiske. Man må ned på 14. plass for å finne et ikke-angloamerikansk universitet: ETH Zürich – Swiss Federal Institute of Technology Zürich. Av nordiske universiteter skårer Karolinska Institutet best, med en 36. plass. 

Universitetsavisa.no/FOTO: Skjalg Bøhmer Vold

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS