Professor Hilde C.Bjørnland er blitt prorektor for forskning og fagressurser ved Handelshøyskolen BI. Foto: BI
Professor Hilde C.Bjørnland er blitt prorektor for forskning og fagressurser ved Handelshøyskolen BI. Foto: BI

Tre nye prorektorer på BI

Tre nye prorektorer er ansatt ved Handelshøyskolen BI, som også har fått ny styreleder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye ledere. Styret ved Handelshøyskolen BI ánsatte torsdag professor Hilde C. Bjørnland som prorektor for forskning og fagressurser, professor Bendik Meling Samuelsen som prorektor for studier og programmer, og professor Amir Sasson som prorektor for innovasjon og outreach.

De tre prorektorene tilsettes i åremål for perioden 2018 – 2022.

Rektor Inge Jan Henjesand på BI. Foto: BI
Rektor Inge Jan Henjesand på BI. Foto: BI

— Gjennom å ansette tre prorektorer innfører vi en modell som skal bidra til å styrke samspillet mellom fremragende forskning, attraktive studier og interaksjon med næringslivet, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand i en pressemelding.

Vi innfører en modell som skal bidra til å styrke samspillet mellom fremragende forskning, attraktive studier og interaksjon med næringslivet.

Inge Jan Henjesand

Prorektor for forskning

Hilde C. Bjørnland er professor i samfunnsøkonomi ved Handelshøyskolen BI. Bjørnland har en MSc i Econometrics and Mathematical Economics ved London School of Economics og en PhD i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo.

Bjørnland er leder for Senter for anvendt makro- og petroleumsøkonomi (CAMP) på BI. Hun har også en stilling som vitenskapelig rådgiver i Norges Bank, og er President i Society of Nonlinear Dynamics and Econometrics.

Bjørnland vil ha ansvaret for BIs åtte institutter, mer enn 350 faglige ansatte, PhD-programmene, bibliotekstjenester og læringsressurser.

Prorektor for studier

Bendik Meling Samuelsen blir prorektor for studier og programmer. Han er professor og instituttleder ved institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI. Han er hovedfagskandidat fra Høgskolen i Buskerud (nå HSN) og har sin PhD fra Norges Handelshøyskole (NHH).

Samuelsen vil ha ansvaret for Deans, programkvalitet, akkrediteringer, rangeringer og internasjonale akademiske relasjoner.

Og for innovasjon

Amir Sasson er professor i strategi og leder for eksternfinansiert forskning og innovasjon ved Handelshøyskolen BI. Sasson er utdannet Bachelor of Laws fra The University of Liverpool, UK, MSc og PhD fra Handelshøyskolen BI.

Som prorektor for innovasjon og outreach vil Amir blant annet ha ansvar for å forsterke verdien av BIs institusjonelle partnere og nettverk, heter det i pressemeldingen fra BI.

Ny styreleder

Styret ved BI har dessuten valgt Åse Aulie Michelet som ny styreleder for en tre-års periode fra 1. august 2018. Michelet har bred internasjonal ledererfaring og vil ta over etter styreleder Knut Haanæs.

Åse Aulie Michelet er ny styreleder på BI. Foto: BI
Åse Aulie Michelet er ny styreleder på BI. Foto: BI

Hun har flere styreverv i næringslivet og har hatt flere lederjobber, blant annet som administrerende direktør for Marine Harvest ASA, og fra 2012 til 2015 som konsernsjef i Teres Medical Group AS.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS