Høgskolen Innlandet

Rektor maner til samarbeid

— Nå må det lages prosesser som skaper et samarbeidsklima, formante rektor Peer Svenkerud på dagens styremøte. Det handlet om krangel og sammenslåing av film-, TV- og spillskolen.

Han har ingen detaljert plan for hvordan man skal få til et samarbeidsklima ved et eventuelt nyoppretta fakultet i Innlandet, men rektor Peer Jacob Svenkerud mener det er viktig å få til.

Opprettelse av et nytt fakultet og sammenslåing av Film-, fjernsyns- og spill-skolene ved Høgskolen i Innlandet har vært en splittende sak ved høgskolen lenge. Og vil sannsynligvis fortsatt være det. 

I dag ønsket rektor Peer Svenkerud i utgangspunktet å orientere styret om saken, bak lukkede dører. Møtet og redegjørelsen ble imidlertid holdt i åpent møte. Men noen realitetsdebatt ble det ikke. 

Svenkerud sto fast på sin innstilling om opprettelse av et eget kunstfakultet, og understreket at dette ikke var noen flertallsavgjørelse, men noe som etter hans mening var det beste for Høgskolen i Innlandet og for å ivareta ansvaret de hadde for film-, TV- og spillutdanningene i Norge. 

Svenkerud fortalte også at en ny dekanstilling vil bli lyst ut, at det ikke er avklart hva som skal skje med dagens lederstillinger, og heller ikke hva slags kompetansekrav det vil stilles til en eventuell ny dekan. Forslag om dette vil legges fram på neste styremøte, som er i desember. 

— Nå er det videre viktig å lage prosesser som skaper et samarbeidsklima. Det har vært uenigheter, sårt og tøft, og mange har følt dette på kroppen. Detaljene må vi komme tilbake til, men vi må ha fokus på samarbeid, sa rektor.

Så var ordet fritt, men de fleste ville vente med å si hva de mener til saken skal endelig avgjøres i styremøte 14. desember. 

— Rektor har styrets fulle støtte til å kjøre prosessen videre mot endelig beslutning i desember, avsluttet styreleder Maren Kyllingstad.



Powered by Labrador CMS