Førsteamanuensis Steinar Kristoffersen fikk flest stemmer i første valgomgang, men ikke nok til å vinne rektorvalget ved Høgskolen i Molde.

Klart for andre runde i rektorvalget i Molde

Ingen av de fire kandidatene til rektorvalget i Molde fikk rent flertall under torsdagens valg. Det blir en andre valgomgang.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det må en andre runde til under rektorvalget ved Høgskolen i Molde, for å finne ut hvem som skal bli ny rektor etter Hallgeir Gammelsæter som trekker seg midt i perioden. 

Det blir en ny valgrunde mellom førsteamanuensis Steinar Kristoffersen og høgskolelektor Heidi Haavardsen etter torsdagens rektorvalg på Høgskolen i Molde, skriver Panorama. Ingen av de fire kandidatene som stilte til valg fikk over 50 prosent av stemmene i første valgrunde. 

Steinar Kristoffersen fikk 34,7 prosent av stemmene, mot Heidi Haavardsens (bildet over) 27,1 prosent. De gjenværende kandidatene møtes igjen til debatt 16.mai og en avgjørende valgrunde 23.mai.

Her kan du lese innlegg og programerklæring fra de to gjenstående kandidatene: 

Høgskolelektor Georg Panzer (24,2 prosent) og førsteamanuensis Lise Lillebrygfjeld Halse (13,2 prosent) er dermed ute av konkurransen om rektorvervet.

Høy valgdeltakelse blant ansatte

Valgdeltakelsen ved årets nyvalg av rektor ved Høgskolen i Molde var høy blant de ansatte, mens den bare var vel fem prosent blant studentene:

  • 54 av 59 administrativt ansatte (91,5 prosent)
  • 102 av de 120 vitenskapelig ansatte (85,0 prosent)  
  • 117 av 2242 studenter (5,2 prosent)

Se flere detaljer hos Panorama.

Uenighet om fusjon

Det ekstraordinære valget ved Høgskolen i Molde arrangeres etter at nåværende rektor Hallgeir Gammelsæter overraskende meldte sin avgang midt i sin andre rektorperiode. Han går av 1.august i år. 

Det har vært stor uenighet og usikkerhet rundt videre veivalg og eventuelle fusjonspartnere ved Høgskolen i Molde gjennom hele strukturprosessen. Rektor og styreleder Gammelsæter  har vært på kollisjonskurs med sitt eget styre, som i utgangspunktet ønsket å utrede en fusjon mellom Høgskolen i Molde og NTNU

Les også: 

Rektor Gammelsæter ønsket primært videre alenegang for høgskolen. Han har også jobbet hardt for å få til en løsere tilknytning mellom ulike single høgskoler i en såkalt alliansemodell i universitets- og høgskolesektoren for å unngå fusjon, men fikk til slutt nei fra Kunnskapsdepartementet på dette. Som et tredje alternativ ønsket Gammelsæter å fusjonere med Høgskulen i Volda, men dette forslaget fikk bare rektors egen stemme i styret. 

Les også: Annus horribilis for rektoren i Molde

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS