Fikk ja fra valgstyret

Valgstyret ved Universitetet i Agder mener at valget av rektor gikk riktig for seg og at Frank Reichert er mannen som skal lede universitetet de neste fire årene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frank Reichert (bildet under) vant rektorvalget på Universitetet i Agder med bare fem stemmers overvekt 27. mai. Reichert fikk 49,48 prosent av stemmene, mens motkandidaten Sigbjørn Sødal fikk 49,29 prosent.

Etter at det kom inn klager på valget, behandlet valgstyret saken onsdag, og kom enstemmig fram til at valgresultatet står seg. Nå skal saken videre til universitetsstyret 25. juni.

Les også:

Striden står om fem av de totalt 2010 avgitte stemmene. De fem stemmene – to fra vitenskapelig ansatte, tre fra administrativt ansatte - ble avgitt manuelt, i lukket konvolutt, og ble ikke avgitt elektronisk.

— Dette har vært et uvanlig jevnt valg. Det var derfor ikke overraskende at det kom inn klager. Men vi kan ikke se at klagene har tilført saken nye momenter som gjør at vi lander på noe annet enn det vi gjorde ved stemmetellingen etter andre valgomgang, nemlig at Frank Reichert er valgt til ny rektor ved Universitetet i Agder, sier valgstyrets leder Birte Simonsen ifølge uia.no.

To klager

Det kom inn to klager fra ansatte ved universitetet på gjennomføringen av valget. 

Den ene klagen er signert professor Dag Ingvar Jacobsen ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag og førsteamanuensis Cristina Bragdø-Ellenes ved Institutt for rettsvitenskap.

Ifølge universitets nettside krevde klagerne at alle manuelle stemmer måtte forkastes, og opptellingen foretas på nytt. Hvis det mot formodning ikke skulle være mulig, mente de at det måtte skrives ut nytt valg.

Også den andre klagen, som er sendt inn av førsteamanuensis Nils Martinius Justvik ved Institutt for religion, filosofi og historie, ba om at man vurderte omvalg på grunn av stemmegivingen.

Ingen skal hindres

— Prinsippet i demokratiske valg er at ingen skal hindres i å stemme, og at det praktiske må underlegges dette. Slik må det også være ved Universitetet i Agder. Selv om vi har valgt elektroniske verktøy ved gjennomføringen av valg, må vi altså også kunne godkjenne enkelte manuelle stemmer der disse av ulike og spesielle grunner ikke kan avgis elektronisk, sier Birte Simonsen.

Frank Reichert (57) er professor og dekan for Fakultet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder. I valgkampen tok han spesielt tatt til orde for å gjøre universitetet best på utdanning.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS