Leder for studentenes velfersting i Oslo, Simen Eriksen, på tomten i Blindernveien 6 hvor Plan- og bygningsetaten vil bygge færre studentboliger og flere parkeringsplasser. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Skuffet over forslag om færre studentboliger

Leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Simen Eriksen, mener at Plan- og bygningsetaten har maltraktert studentsamskipnaden sitt forslag til studentboliger i Blindernveien 6.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars meldte Velferdstinget i Oslo og Akershus (VTOA) at Oslo kommune krevde at det ble bygget barnehage på en av studentsamskipnadens tomter for å få lov til å bygge studentboliger.

En barnehage som studentene ikke hadde behov for, men som ble begrunnet i behov for barnehageplasser i bydelen.

Nå har Plan- og bygningsetaten (PBE) kommet med et alternativt forslag til studentboligbygging på tomten i Blindernveien 6. Plan- og bygningsetaten vil kutte det ene tårnet, og dermed antallet studentboliger fra 409 til 295.

Skuffede studentledere

Leder av VTOA, Simen Eriksen, er skuffet:

Jeg synes de har maltraktert SiO sitt forslag på flere områder, og jeg håper at dette ikke blir det endelige vedtaket i bystyret.

Simen Eriksen

Vårt alternativ er bedre tilpasset stedet og tar bedre hensyn til naboer, samtidig som det fortsatt gir mange student-boliger.

Andreas Vaa Bermann

— Ja, jeg synes de har maltraktert Samskipndaen i Oslo og Akershus (SiO) sitt forslag på flere områder, og jeg håper at dette ikke blir det endelige vedtaket i bystyret, sier han til Khrono.

Andreas Vaa Bermann, avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten, understreker at deres hensikt ikke er å redusere antallet nye studentboliger:

— Vår oppgave er å vurdere planforslaget opp mot byens behov, hensyn til naboene og den lokale stedsutviklingen. Derfor anbefaler vi lavere bygg og tomteutnyttelse enn det SiO foreslår.

— SiO sitt forslag for massivt

— Vi mener at det bør bygges mange studentboliger i Blindernveien 6. Det er kort avstand til Blindern og andre utdanningsinstitusjoner, og området har et godt kollektivtilbud. Samtidig vil det bygge godt oppunder bylivet i Blindernveien. Derfor mener vi det er riktig med en høy tetthet, sier Bermann.

Han forteller at PBE har gjort endringer som de mener har forbedret forslaget fra SiO.

— Vi mener at Samskipnadens forslag er for massivt. Vårt alternativ er bedre tilpasset stedet og tar bedre hensyn til naboer, samtidig som det fortsatt gir mange studentboliger, sier han.

— Studenter kjører ikke bil

Velferdstingsleder Simen Eriksen stiller også spørsmål ved Plan- og bygningsetaten sin prioritering av parkeringsplasser i forslaget:

— Studenter kjører ikke bil. Det er ytterst få som benytter parkeringsplassene samskipnaden alltid får beskjed om å bygge, og de står stort sett tomme. Det er helt meningsløst at Plan- og bygningsetaten nå foreslår å legge opp til så mange parkeringsplasser som de gjør i forslaget, sier han og fortsetter:

— Jeg håper byrådet innstiller på å gå bort fra så mange parkeringsplasser ettersom de ønsker bilfritt byliv. Dette forslaget virker ikke som om er helt i tråd med kommunens politikk.

Foreslår færre enn normalen

Avdelingsdirektør Bermann er enig i at det er riktig å redusere kravet om bilparkering. Mens SiO i sitt forslag har lagt opp til en parkeringsdekning 25 prosent, vil PBE ha 40 prosent:

— Vi mener at det er riktig å redusere krav om bilparkering kraftig i forhold til gjeldende norm, men vi er opptatt av at behovet skal dekkes slik at det ikke blir mye gateparkering i området. Vårt forslag gir ikke en utvidelse av parkeringskjelleren, sier han og legger til:

— Hvis bilparkeringsplassene ikke blir brukt er det mulig å bruke kjelleren til for eksempel ekstra, trygg sykkelparkering for beboerne.

Forslaget fra plan- og bygningsetaten bryter med kommuneplanens retningslinjer for byggehøyde på maks 30 meter. I forslaget er høyeste fasade 40,5 meter, men dette forsvares med at det er tilpasset eksisterende bebyggelse i området.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS