høgskolen i molde

Skal utdanne jurister i Molde

Styret ved Høgskolen i Molde har vedtatt å starte opp med bachelor i rettsvitenskap fra høsten 2021.

Steinar Kristoffersen, rektor ved Høgskolen i Molde.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne jussutdanningen blir den eneste i sitt slag mellom Bergen og Tromsø. Høgskolen antar at blir stor interesse for de 40 studieplassene som nå er etablert, heter det i en pressemelding fra høgskolen.

Høgskolen i Molde har tilbudt en rekke kortvarige juss-studier i flere år, og mange har etterspurt et lengre studietilbud innen rettsvitenskap.

Fakta

Høgskolen i Molde

  • Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) har 250 ansatte og 3000 studenter i Molde og Kristiansund.
  • Høgskolen har bachelor- og masterstudier innen helse- og sosialfag, logistikk, Sport Management, IT, økonomi, og juss og samfunnsvitenskap.
  • I tillegg tilbys doktorgradsutdanning innen logistikk og helse- og sosialfag.

Det er langt mellom lærestedene som tilbyr rettsvitenskap og høgskolen trekker fram at Molde med dette blir den eneste institusjonen som tilbyr rettsvitenskap mellom Bergen og Trondheim.

Fortsette med master i Bergen

Høgskolen trekker fram at deres plan er at de studentene som ønsker å gå videre med master, kan søke opptak ved master i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

— Studiet er nytt av i år og det tas sikte på få det godkjent som likeverdig med de tre første årene på Master i rettsvitenskap ved Universitet i Bergen, skriver høgskolen.

Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Molde er ansvarlige for etableringen av studiet i rettsvitenskap.

Fra høsten styrkes tilbudet ytterligere med et helt nytt årsstudium i juss og økonomi ved deres studiested i Kristiansund.

— Vi har registrert en stor etterspørsel og interesse for nettopp rettsvitenskap over flere år, så vi regner med at dette blir godt mottatt blant studiesøkende ungdom sier dekan Kari Bachmann og studieleder Odd Anders Bøyum-Folkeseth

De som allerede har tatt årsstudiet i juss ved HiMolde i 2018, 2019 og 2020 kan søke om å få dette godkjent som første året i bachelorstudiet.

Powered by Labrador CMS