Journalistprofessor Arne Krumsvik søker seg fra Høgskolen i Oslo og Akershus til lederstilling ved Universitetet i Oslo. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Krumsvik søker på UiO

Medieprofessor Arne Krumsvik er en av sju søkere til lederjobben ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Tre interne søkere og Paal Aam fra journalistutdanninga i Volda, står også på lista.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Medieprofessor Arne Krumsvik ved Høgskolen i Oslo og Akershus er en av sju søkere på lista til instituttlederstillingen ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Stillingen ble lyst ledig etter at Tanja Storsul som hadde den tidligere har begynt i stillingen som direktør ved Institutt for samfunnsforskning. Terje Rasmussen fungerer i stillingen og har et engasjement ut året. 

Søknadsfristen på instituttlederstillingen gikk ut i forrige uke, og på den offentlige søkerlista står det sju navn. Ingen har bedt om å få være konfidensielle. 

Internasjonale fotavtrykk

En av søkerne er medieprofessor Arne Krumsvik (49), ved journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Krumsvik har en doktorgrad i medievitenskap og journalistikk fra Universitetet i Oslo 2009. Han har lang erfaring som redaksjonell leder blant annet som nettsjef i VG og Dagbladet, kanalsjef i Scandinavia Online, sjefredaktør i Romerikes Blad og radiosjef i Kanal 24. I tillegg til professorstillingen ved Institutt for journalistikk og mediefag ved HiOA er han nå også leder av Senter for tverrfaglig medieforsking, og professor II vedWesterdals Oslo School of Arts, Communication and Technology, Avdeling for ledelse.

Det er med ærefrykt at jeg søker stillingen som instituttleder ved medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo.

Pål Aam

— Hvorfor har du søkt lederstilling på Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo? 

— Instituttet er ledende i nasjonal sammenheng og har potensial til å sette et enda tydeligere fotavtrykk internasjonalt innenfor sine satsingsområder, skriver Krumsvik i en sms til Khrono. 

— Et bedre samarbeid med praksisfeltet vil også øke studentenes jobbmuligheter. Dette vil jeg gjerne være med på å realisere, skriver han. 

Aam fra Volda til Oslo

Pål Aam (46), som disputerte ved NTNU i 2013, har vært dekan ved journalistutdanninga i Volda det siste året. Etter kun et år i stolen sa han opp jobben sin fordi han «av personlige grunner» ønsker å flytte til Oslo. Audhild Gregoriusdotter Rotevatn har nettopp blitt ansatt som hans etterfølger i Volda. 

Aam er fra Ørsta og har tidligere jobbet i NRK og TV2 med dokumentarer blant annet og er i tillegg til medieviter også skrekkfilmentusiast. 

— Det er med ærefrykt at jeg søker stillingen som instituttleder ved medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo, sier Aam til Khrono. Han mener at det er en viktig jobb og med sterke tradisjoner i mediefeltet i Norge. 

— Vi trenger en kritisk medieforskning mer enn noen gang, og dette er den mest spennende jobben på dette området. Det må være et mål for instituttet å ikke bare være i front nasjonalt, men også internasjonalt, sier Aam som ikke er professor, men dosent, og er spent på hvordan landets eldste universitet vil vurdere det. 

Tre interne søkere

Av de sju søkerene er tre interne.

De øvrige fem søkerne er: 

  • Audun  Beyer (41), førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO.

 

  • Gunn Enli (45), (bildet over) og professor ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO
  •  Yngvar Kjus (39I, universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO
  • Maria Fuglevaag Warsinski-Varsi (50), journalist, valgobservatør og  filmregissør.
  • Hilde Arntzen (53), medieviter og førsteamanuensis ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 

(For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Arne Krumsvik også er styreleder i Khrono. Red.)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS