høgskolen i innlandet

Søkte på rektorstillingen i siste liten. Nå har styret forlenget søknadsfristen

Styreleder Maren Kyllingstad har få kommentarer til at søknadsfristen for rektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet (HINN) er utsatt til 6. januar.

Høgskolen i Innlandet, her representert ved et bilde fra årets studiestart på Lillehammer, får ny rektor neste sommer. Hvem det blir kan man bare spekulere i, og nå er søknadsfristen utsatt til 6. januar 2021.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige onsdag, nærmere bestemt 11. november, gikk søknadsfristen til rektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet ut. Samme dag var det styremøte ved høgskolen, og på dette møtet ble det informert om at søknadsfristen er forlenget til 6. januar 2021.

— Vi ønsker å gi prosessen noe mer tid. Utover det er det ingen spesiell grunn til at vi har forlenget fristen, sier styreleder Maren Kyllingstad til Khrono mandag.

På spørsmål om grunnen til utsettelsen er at styret ikke er tilfreds med de som eventuelt søkte før den opprinnelige fristen gikk ut forrige onsdag, svarer Kyllingstad følgende:

— Vi kommenterer ikke søkere, og heller ikke søknadsprosessen. Fristen er utsatt, og dette er noe som er veldig vanlig i denne type stillinger. Det er ingen dramatikk i dette.

Dekan har søkt

Styrelederen ønsker heller ikke å fortelle hvor mange som søkte på rektorstillingen før den opprinnelige fristen gikk ut.

En av de som definitivt har søkt, er dekan ved Fakultet for økonomi og samfunnskunnskap, Peer Jacob Svenkerud. I sommer ønsket ikke Svenkerud å bekrefte overfor Khrono at han kom til å søke på stillingen, men nå når den opprinnelige søknadsfristen har gått ut, gjør han gledelig det.

— Jeg kan bekrefte at jeg har økt på jobben som rektor. Jeg leverte søknaden like før fristen gikk ut, sier Svenkerud til Khrono.

Dekanen var også blant søkerne da avtroppende rektor Kathrine Skretting fikk jobben i 2017, og i 2015 kom Svenkerud i søkelyset da han valgte å trekke søknaden sin til rektorstillingen ved det som den gang het Høgskolen i Hedmark.

Nå prøver han seg altså igjen.

— Dette er en jobb jeg har veldig lyst på. Det er en krevende, men særdeles spennende jobb, og jeg kan vel ikke si annet at jeg er svært motivert, sier Svenkerud.

— Hva tenker du om at søknadsfristen er utsatt?

— At styret trenger mer tid, er helt fint for min del. Det er noe jeg forholder meg greit til, svarer Svenkerud.

Han ønsker ikke å spekuler nærmere i hvorfor fristen er utsatt, og understreker at han har et helt avslappet forhold til nettopp det.

— Dersom styret trenger mer tid, av grunner jeg ikke vet, så er det selvsagt helt i orden, sier Svenkerud.

Olsen: — Vurderer alt

Et annet navn som har blitt nevnt i forbindelse med den etter hvert ledige rektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet er Dag Rune Olsen. Rektoren ved Universitetet i Bergen (UiB) og lederen av Universitets- og høgskolerådet avkrefter overfor Khrono at han er blant de aktuelle arvtagerne etter Kathrine Skretting.

— Jeg ante ikke at fristen var gått ut engang, og heller ikke at den var utsatt humrer UiB-rektoren over telefonlinjen.

— Vurderer du å søke?

— Som jeg har sagt tidligere, så vurderer jeg alt. Det er kanskje litt flåsete sagt, og jeg har ikke noe direkte behov for å finne meg ny jobb. Samtidig, når man sonderer terrenget etter nye jobber, mener jeg at man må vurdere alle muligheter. Derfor blir svaret mitt det samme som tidligere, nemlig at jeg vurderer alt.

Fra før av er det kjent at Olsen er blant søkerne til rektorstillingen ved UiT Norges arktiske universitet og til stillingen som toppsjef i Forskningsrådet når den blir ledig etter John Arne Røttingen, som slutter 1. desember og blir global helseambassadør i Utenriksdepartementet.

Kathrine Skretting begynte som rektor ved Høgskolen i Lillehammer høsten 2015. Hun ble rektor ved den fusjonerte Høgskolen i Innlandet fra 1. mai 2017. Skretting fylte 67 år i sommer, og går av med pensjon etter det kommende vårsemesteret.

Powered by Labrador CMS