
Solveig Mikkelsen
Hei! Jeg heter Solveig og begynte som journalist i Khrono i 2022. Jeg utgjør en liten redaksjon på to journalister i Trondheim. Jeg har 30 års erfaring som journalist. Jeg jobbet i NRK i nesten 20 år, og var mange år vaktsjef og produsent i aktualitetsmagasinet Her&Nå i NRK P1.
Jeg har også ledet kurs i NRK, blant annet for nyhetsavdelingen. Før jeg kom til Khrono arbeidet jeg i Universitetsavisa ved NTNU i 11 år. Jeg har bodd 3 år i Australia. Egentlig er jeg interessert i alt mellom himmel og jord. I nåværende jobb: Alt som har med forskningspolitikk og høyere utdanning å gjøre. Jeg liker å lage reportasjer, treffe folk og være der det skjer.
Jeg mottar gjerne tips. Ønsker du å kontakte meg, kan du skrive til: solveig.mikkelsen@khrono.no og ringe meg på tlf: 9710 8222.
-
Lover fast jobb til eksterne ledere etter fullført åremål
Universitetet i Stavanger opplyser i utlysningsteksten til alle lederstillinger at eksternt rekrutterte ledere kan få fast jobb etterpå. — Problematisk, mener Forskerforbundet ved universitetet.
-
Vil ha plakett om Eilert Sundts rasisme på bygget som er oppkalt etter ham
Historiker Jonas Bals er en av flere som vil ha en plakett på Eilert Sundts hus på Blindern. — Det føles som et overgrep hver gang Sundt blir hedret, sier Lillian Støen i Taternes landsforening.
-
Gjør helomvending. Gir kritikere rett om Eilert Sundts tater-rasisme
Litteraturkritiker Espen Stueland fikk kraftig motbør da han foreslo Eilert Sundts «fante-bok» som sentral for venstresida. Det fikk ham til å endre mening.
-
Akademikere skygger unna Senterpartiet. Men ikke disse to
De tilhører en sjelden art i akademia: Idehistoriker Reidar Aasgaard og statsviter Nuno Marques er begge aktive i Senterpartiet.
-
Vil at fremmedspråk blir et tilbud i flere utdanninger
Spansklærer Ane Christiansen har skrevet spanskfagets historie i Norge. Hun ønsker at fremmedspråk bør bli et ferdighetsfag slik det var i starten.
-
Gir råd om hvordan land kan bli mer demokratiske
Jussprofessor Eirik Holmøyvik er Norges medlem av Veneziakommisjonen. Mange land møter dem med rød løper, mens noen gir dem en kald skulder.