Rektor på Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV) Petter Aasen på campus Bakkenteigen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Petter Aasen innstilt som Sørøst-rektor

Fredag skal den nye Høgskolen Sørøst-Norge ansette ny rektor. Sittende rektor på Buskerud Vestfold, Petter Aasen, er innstilt på førsteplass.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nåværende rektor på Høgskolen Buskerud Vestfold, Petter Aasen (63), er innstilt på førsteplass som rektor ved den nye Høgskolen i Sørøst-Norge.

Petter Aasen har vært rektor i åtte år, først ved Høgskolen i Vestfold og etter fusjonen 1. januar 2014 ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV). Han var tidligere direktør ved Nordisk Institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU). Aasen er blant annet også styreleder ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Les også: Ønsker Aasen som rektorsøker til Sørøst

Rektor skal tilsettes på et møte i fellesstyret for Høgskolen i Sørøst-Norge førstkommende fredag 11. desember.

Tre av fire innstilt

Innstillingen er offentliggjort på internsidene til Høgskolen i Buskerud Vestfold. Innstillingsutvalget poengterer at de har hatt en grundig prosess og utvalget legger fram en enstemmig innstilling i rangert rekkefølge.

  1. Petter Aasen
  2. Terje Gjengedal
  3. Heidi Kapstad

Terje Gjengedal (57) var den fjerde og ikke offentlige søkeren i første runde.

Gjengedal, som er født i 1959,  har i to år vært konsernsjef for Sogn og Fjordane Energi (SFE). Han sluttet i jobben 1. mai i år. Gjengedal har doktorgrad og har blant annet vært professor på NTNU i 10 år, ved Høgskolen i Narvik i sju år, ved universitetet i Ås i tre år og ved Universitetet i Agder i to år. Han slapp til på overtid som rektorsøker ved Høgskolen i Oslo og Akershus da Curt Rice ble ansatt. Han søkte også rektorstillingen ved Høgskolen i Lillehammer.  Gjengedal er nå seniorrådgiver i Norad.

Les også: 

Innstillingsutvalget har ikke innstilt den siste søkeren, Hermundur Sigmundsson, som er professor i biologisk psykologi ved NTNU.

I tillegg til Gjengedal er altså dekan ved Fakultet for helsevitenskap ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Heidi Kapstad (52), innstilt som nummer tre av søkerne.

Heidi Kapstad har vært dekan ved Fakultet for helsevitenskap ved HBVsiden fusjonen i 2014, og var før det dekan ved Høgskolen i Buskerud i åtte år. Hun er utdannet sykepleier

Var fornøyd med søkerne

Høgskolen i Buskerud/Vestfold og Høgskolen i Telemark skal fusjonere 1. januar 2016 og bli til Høgskolen i Sørøst-Norge og senere eventuelt Universitetet i Sørøst-Norge.

Rune Nilsen er styreleder for fellesstyret for de to høgskolene som skal fusjonere. Da søkerlisten var klar sa han til Khrono at han var veldig godt fornøyd med søkerne.

—  Det er kjekt å se at vi har fått så gode, spennende søkere, både tematisk og personlig. Nå blir det bare en oppside for oss å gå inn i dette, sa Nilsen.

Disse har innstilt

Innstillingsutvalget har hatt følgende sammensetning:

  • Styreleder Rune Nilsen, leder av utvalget
  • Styrerepresentant Sverre Gotaas
  • Styrerepresentant Mona Sæbø
  • Representant for tjenestemannsorganisasjonene Ingunn Elvekrok
  • Representant for tjenestemannsorganisasjonene Lars Erik Øi
  • Representant for studentene Elin Gravningen
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS