Forskningsdekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Solveig Kristensen, stiller til valg som dekan. Foto: Siri Øverland Eriksen
Forskningsdekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Solveig Kristensen, stiller til valg som dekan. Foto: Siri Øverland Eriksen

Stiller i kampen om toppverv ved Universitetet i Oslo

Dekan. Solveig Kristensen vil nå rykke opp i gradene og bli dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet etter sju år i fakultetsledelsen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professoren i galenisk farmasi, Solveig Kristensen, er først ute med å kunngjøre at hun stiller til dekanvalget på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Oslo.

Det skriver Uniforum.

Med seg i valget har hun med seg professor i geologi, Bjørn Jamtveit, som vil stille som prodekan. De to har i et år planlagt å stille som lederduo.

Jeg mener fakultetet er klar for en kvinnelig leder.

Solveig Kristensen

Det er først i slutten av april at studenter og ansatte ved fakultetet skal velge ny dekan og prodekan for perioden 2021 — 2024. Nåværende dekan Morten Dæhlen har sittet i to perioder og er derfor ikke valgbar.

Sekretær i valgstyret, Jarle Nygard, opplyser til Khrono at valgstyret ikke vil gå ut med hverken navn på eller antall nominerte kandidater før nominasjonsfristen er ute den 25. mars.

Mener fakultetet er klar for en kvinnelig leder

Kristensen har sittet i dekanatet ved fakultetet siden 2013. Hun har vært studiedekan og er nå forskningsdekan. På spørsmål om hvorfor hun nå ønsker å stille til valg som dekan, svarer hun:

— Jeg har sittet i fakultetsledelsen i sju år, og jeg tenker at jeg har noe å tilføre som dekan. Jeg har vært studiedekan i seks år, forskningsdekan i ett år og jeg er dekanens stedfortreder. I tillegg har jeg sittet i de aller fleste ledelsesorgan på universitetet, sier Kristensen til Uniforum.

Fakta

Dekanvalg ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Det elektroniske dekanvalget ved fakultetet er åpent fra 22.-29. april. De valgte skal fungere som dekan og prodekan i perioden 2021-2024.

Fristen for å foreslå kandidater er 25. mars klokken 12.

Nåværende dekan Morten Dæhlen er ikke valgbar, da han snart har sittet i to perioder.

Solveig Kristensen og Bjørn Jamtveit har så langt kunngjort at de stiller som henholdsvis dekan og prodekan.

Kristensen har blant annet jobbet med å bygge opp fakultetets likestillingssatsing fra bunnen av. Å jobbe frem kvinner i toppstillinger har vært en prioritet i hennes virke.

Nå mener hun det er på tide at fakultetet får sin første kvinnelige dekan.

Bjørn Jamtveit er professor i geologi. Foto: Universitetet i Oslo
Bjørn Jamtveit er professor i geologi. Foto: Universitetet i Oslo

— Det er ikke i seg selv driveren for meg, men jeg mener fakultetet er klar for en kvinnelig leder. Det er godt om vi kan vise at kvinner kan komme seg opp i toppledelsen også her. Og jeg synes det er fint hvis jeg kan være et forbilde for andre kvinner, sier Kristensen til Uniforum.

Kontinuitet

Kandidatduoen Kristensen og Jamtveit mener de utfyller hverandre godt. Kristensen har tyngde innen fakultetsledelse, mens Jamtveit har lang fartstid innen forskning og forskningsledelse.

Men det blir ikke store omveltningene om de to blir valgt, opplyser de til Uniforum. De står for kontinuitet.

— Vi bygger plattformen vår på 2030-strategien fakultetet vårt utga i fjor: «Kunnskapsutvikling for en verden i endring». Den er ett år gammel, og jeg har vært aktivt med på å utforme den. Strategien blir veldig viktig for det videre arbeidet vårt. Grunnlaget for hele plattformen er fri forskning og grunnforskning, sier Kristensen til Uniforum.

Om de to blir valgt i april, vil de peke ut nåværende prodekan for studier Knut Mørken til samme rolle som han har i dag, opplyser de til avisen.

Powered by Labrador CMS