Riksmekler Richard Saue. Foto: Kristin Henriksen, Unio

Full forvirring om forhandlingene i staten

Mekling. Mens VG tidlig torsdag meldte at faren for storstreik var over, melder Unio til Khrono og via sosiale medier at det fortsatt pågår mekling mellom partene. Det hersker full forvirring om faren for streik er over eller ikke.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Unio opplyser i en sms til Khrono at alle hovedorganisasjonene fortsatt sitter hos riksmekleren. Og at det mekles. Mekleren vil møte pressen når alt er klart.

VG meldte tidligere i dag at partene i statsoppgjøret var blitt enige etter over ti timer med forhandlinger på overtid. YS Stat, LO Stat, og Unio skulle ha sagt ja til meklingsfremlegget. Eneste usikkerhetsmoment skulle være Akademikerne, som foreløpig ikke har avklart hva de vil gjøre, skrev VG og ble sitert av både Khrono og store deler av medie-Norge.

Kontramelding fra UNIO

Klokken 12.42 torsdag melder så UNIO på twitter at:

Departementet har presisert at statsoppgjør ikke er ferdig

Det hersker nå full forvirring om det fortsatt er fare for storstreik.

Lokalt på OsloMet har ansatte og studenter først fått beskjed om at streikefaren er over, etter at fagorganiserte fikk beskjed fra sin ledelse om at det ikke kom til å bli streik. Denne beskjeden er nå også moderert.

HR-direktør Geir Haugstvei skriver til ansatte og studenter:

«Vi finner det riktig å komme med rettelse av foregående melding om forhandlingene. Det foregår fortsatt mekling mellom Staten og hovedsammenslutningene. Kunnskapsdepartementet presiserer at oppgjøret i staten ikke er ferdig. Endelig og offisiell informasjon kommer fra Riksmekler. Vi vil orientere våre ansatte når denne informasjonen er tilgjengelig.»

Riksmekleren har holdt i dialogen mellom partene siden tirsdag klokken 10.

Alt om eventuelle konsekvenser hvis det likevel blir streik her.

Fakta

Mekling på overtid i staten

Riksmekleren har forhandlet med partene i staten siden tirsdag klokken 10.00.

Meklingsfristen var 24.00 natt til torsdag 24. mai.

VG meldte rett før 10.30 torsdag at to av tre organisasjoner hadde sagt ja til avtale og at faren for storstreik var over.

12.42 melder UNIO på twitter at man fortsatt forhandler.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS