Barnehagelærerstudentene Guro Lømo, Hanne Gutknecht og Aleksander Myksvoll var lettet over at det ikke ble streik. Foto: Øystein Fimland

Studentene er lettet

Med gruppeeksamen førstkommende fredag var det en stor lettelse for studentene at det ikke ble noe av streiken i dag. Norsk studentorganisasjon var godt forberedt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

547 tilsatte ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ville blitt tatt ut i streik torsdag, om ikke partene hadde blitt enige seks timer på overtid.

Den varslede streiken ville rammet HiOAs Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier spesielt hardt.

Gode nyheter

Selv om deres klasse på førstetrinnet på barnehagelærerutdanningen ikke ville blitt påvirket direkte, var Hanne Gutknecht (38) ekstremt lettet:

— Åh, det var gode nyheter, utbryter Gutknecht til nyheten tidlig torsdag morgen.

Åh, det var gode nyheter!

Hanne Gutknecht

Ja, vi er selvsagt lettet. Det er alltid flott når man kommer til enighet og det ikke får
konsekvenser.

Synne Grønvold

— Jeg forsøkte å komme meg inn på Fronter for å sjekke om vi var påvirket, men jeg tror det var for stor pågang, fortsetter hun.

Sammen med Guro Lømo (40) og Aleksander Myksvoll (24) skulle Gutknecht ha gruppeeksamen fredag - dagen etter den potensielle streikestarten.

Tok ikke sorgen på forskudd

Mens Gutknecht hadde bekymret seg for om utsatt eksamen ville krasje med ferieplaner, var Lømo både ubekymret og allerede orientert.

— Det visste jeg jo, men jeg pleier ikke å dra inn slikt i gruppearbeidet, sier Lømo og legger til at hun ikke bekymrer seg for ting som enda ikke har skjedd.

Hun forteller at en venninne i parallellklassen hadde bekymret seg veldig, på grensen til nervesammenbrudd.

Hanne Gutknecht forteller at hun har savnet 90-tallet de siste dagene.

— Når det var fare for lærerstreik da så håpet vi på streik, slik at vi kunne slippe eksamen. Nå fryktet jeg konsekvensene, avslutter hun.

NSO forberedt

Synne Grønvold, nestleder i Norsk studentorganisasjon (NSO) er også lettet.

— Ja, vi er selvsagt lettet. Det er alltid flott når man kommer til enighet og det ikke får konsekvenser, sier hun.

Grønvold forteller at NSO hadde klar informasjon som skulle sendes til de 33 medlemslagene for videreformidling til studentene dersom det ble streik.

— Det er stort sett utsettelse av eksamen som ville blitt konsekvensen for studentene, sier hun.

Grønvold forteller at ved tidligere streiker har for eksempel studenter med behov for en avsluttende grad, enten til videre studier eller jobb, fått muligheten til å få et midlertidig vitnemål, gjerne medfølgende brev fra direktør eller rektor.

— Lånekassen ville også gitt informasjon, siden de stiller krav til progresjon i studiet for å omgjøre lån til stipend, legger hun til.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS