Studentparlamentet står på stand flere steder i campus og frister studentene med boller og varm sjokolade. Christoffer Storm Tiller Alsvik er en av kandidatene som er med på standene. Foto: Ismail Yasir Özkan

Sluttspurt for parlamentsvalg

Det skal velges nytt Studentparlament på HiOA. Siste frist for å stemme var torsdag 7. november klokken 12.00. Torsdag kveld blir valgresultatet klart.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er 55 kandidater som slåss om 26 plasser i studentdemokratiets høyeste organ, Studentparlamentet, på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Fristen for å stemme ved årets valg gikk ut torsdag 7. november klokken 12.00. Torsdag kveld blir det valgvake der årets stemmer blir talt opp, og deretter blir resultatet offentliggjort.

Vil ha mer studentengasjement

Arbeidsutvalget Studentparlamentet har den siste uka stått på for å få flere studenter til å engasjere seg i høstens valgkamp. De stiller opp på valgstand med kaffe og boller flere steder i campus. I tillegg har man gjennom plakater og sosiale medier minnet studentene på at de bør stemme. 

— Vi vil helst at alle skal stemme, kommenterer Torbjørn Jonassen, nestleder i Arbeidsutvalget.

Jonassen sier Studentparlamentet håper å få forhøyet prosentandelen fra i fjor.

I 2012 var det 2606 studenter som stemte under valget, noe som utgjorde 14,8 prosent av studentene på HiOA. Det er 17.640 stemmeberettigede studenter på HiOA. 

Bedre organisert

På valgstanden til Studentparlamentet møter Khrono økonomistudenten Eirik Johannessen. Johannessen er fornøyd med årets valgkamp og mener at det er bedre og mer rettferdig organisert i år enn i fjor.

(Nestleder i Arbeidsutvalget, Torbjørn Jonassen (t.v.) serverer varm sjokolade og bolle til student Eirik Johannessen (t.h.).)

— I fjor var det slik at de som stod på Studentparlamentets valgstander drev med valgkamp og markedsførte seg selv som kandidater. Dette synes jeg var feil. Heldigvis er det ikke slik i år. Valget er organisert bedre og mer rettferdig for alle kandidater, sier Johannessen.

Feil ved stemmesystemet

Søndag 3. november ble det oppdaget at «telleren» i stemmesystemet ikke hadde startet og at stemmene som kom før dette ikke ble registrert. Totalt var det 101 stemmer som ikke ble registrert. Disse studentene fikk da en e-post om at de måtte stemme på nytt.

«Det har dessverre vært et problem med stemmesystemet til Studentparlamentsvalget. Problemet har resultert i at alle stemmer som kom inn før ca. kl. 15.00 på søndag ikke er blitt registrert. Dere som får denne e-posten er blitt registrert i systemet fordi dere har avgitt stemme før dette. Vi beklager så mye at dette har skjedd, men må dessverre be dere stemme på nytt» heter det i e-posten Studentparlamentet har sendt til studentene.

Det er Seksjon for Systemadministrasjon i Avdeling for IT som håndterer stemmesystemet sammen med Studentparlamentet. De har gått over til et nytt system i år som heter «LimeSurvey» og som egentlig er et digitalt spørreundersøkelse-plattform. Systemet ble da tilpasset parlamentsvalget.

— Systemet er bygd opp slik at det går an å se hvem som har stemt, men ikke hva de har stemt. Vi ble oppmerksom på at telleren i stemmesystemet ikke hadde startet og meldte dette til Studentparlamentet, forklarer Tofik Sahraoui, webutvikler ved Seksjon for Systemadministrasjon.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS