Leder av Det Norske Studentersamfund (DNS), Andreas Slørdahl, har fått den ordinære generalforsamlingen i DNS med på å se etter nye, egnede lokaler. Foto: Øyvind Aukrust

Studenter vil flytte Oslos studenthus

Den ordinære generalforsamlingen i Det Norske Studentersamfund vedtok lørdag kveld å se etter nye lokaler til erstatning for Chateau Neuf på Majorstua.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I overkant av 70 personer deltok på generalforsamlingen lørdag kveld. Saken om å flytte oslostudentenes storstue fra huset på Majorstua skapte en del debatt, men det kom fram få nye argumenter.

Generalforsamlingens vedtak går ut på at man ønsker å flytte, forutsatt at man finner egnede lokaler et annet sted og at man fortsatt får en fristasjonsavtale. Det er den typen avtale Studentersamfundet har med Universitetet i Oslo (UiO) om ikke å betale husleie og at UiO betaler for renhold og vedlikehold.

Vedtaket om flytting fikk stemmene fra 53 av de 75 stemmeberettigede i salen.

Les også:

På forhånd valgte styret i Studentersamfundet hverken å innstille på flytting eller å forbli på Chateau Neuf, men satte i stedet de to alternativene opp mot hverandre. Styret innstilte dessuten på å gi alle SiO­-registrerte studenter talerett under debatten om flyttesaken, ikke bare medlemmene i Studentersamfundet.

Flere årsaker

Leder av DNS, Andreas Slørdahl, har tidligere forklart til Khrono er det mange ulike årsaker til at ledelsen i DNS nå vurderer flytting av all aktivitet til et bygg nærmere sentrum.

— Vi har problemer med den økonomiske driften på Chateau Neuf, men viktigere enn dette er at vi nå tenker en løsning som dekker behovene til framtidens studenter.

Han påpeker at Studentersamfundet har holdt til i Chateau Neuf i drøyt 40 år. Før det både leide man seg inn i lokaler i sentrum og disponerte eget bygg i sentrum i Oslo. 

— Studentersamfundet har historisk sett flyttet på seg, og vi tror tiden kan være inne for å foreta en ny flytting, sier Slørdahl.

(Foto: Maja Lindseth)

Et alternativ som har vært oppe er flytting til St. Olavs gate 32 i Oslo sentrum (bildet over), der Kunstakademiet holdt til tidligere og der Studentsamskipnaden i dag har tilbudet Senter i sentrum med forskjellige tilbud til studenter, blant annet lege og psykolog.

Det har også vært diskutert et mulig samarbeid mellom Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo om et nytt studenthus, til erstatning for Chateau Neuf.

Ny ledelse

På generalforsamlingen lørdag ble Markus Knudsen valgt til ny leder av Det Norske Studentersamfund. Han er snart 22 år og studerer ved BI i Oslo.

Som nestleder ble student ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Thomas Augedal (25), valgt. Den siste i ledertrioen er økonomiansvarlig Dora Gudjonsdottir (27), som er daglig leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS