Tord Øverland (bildet) sier han er svært lettet over at han fremdeles har Studentparlamentets tillit etter at mistillitsforslaget fra William Sæbø ble nedstemt. Foto: Skjalg Bøhmer Wold. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Studentleder har tillit

Forslaget om mistillit mot leder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus ble nedstemt. Tord Øverland har fortsatt tillit.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentparlamentet behandlet én sak på ettermiddagens ekstrordninære møte: Mistillit mot leder Tord Øverland. Uten at flere enn leder Øverland og han som fremmet mistillitsforslaget, William Sæbø, tok ordet i debatten ble det holdt avstemming. Resultatet ble at parlamentet fortsatt har tillit til lederen sin.

Les også: Mistillit mot studentleder 

— Jeg er veldig lettet nå, sa Øverland til Khrono rett etter at utfallet av mistilliten ble klart.

Forslaget ble sendt inn av representant William Sæbø rett før jul.

Tungt hjerte

Jeg er veldig lettet nå.

Tord Øverland

Sæbø åpnet kveldens debatt om mistillitsforslaget med å forklare hvorfor han hadde sendt inn forslaget.

— Det er med tungt hjerte jeg står her i dag og fremmer dette forslaget, og jeg har selv ikke spesielt stor tro på at det blir vedtatt, sa Sæbø under debatten. 

Sæbø begrunnet forslaget med hvordan ledelsen av Studentparlamentet håndterte saken rundt ønsket om nedleggelse av Studentenes fakultetsråd (SFR) og utnevnelsen av studentrepresentanter til utvalget som skal ansette ny rektor ved HiOA.

Ettersom parlamentet ifølge egne vedtekter ikke har mulighet til å legge ned organet SFR, og parlamentet ikke ble spurt om hvem de ønsket som representanter i ansettelsesutvalget, mener Sæbø dette var grunnlag for å stille et mistillitsforslag. Hvis forslaget hadde blitt vedtatt måtte Øverland gått av som leder.

Sæbø ønsket ikke å kommentere saken ytterligere til Khrono etter dagens parlamentsmøte.

Ønsket at flere deltok

— De siste ukene har det gått mange ganger fram og tilbake med meg selv. Men jeg har hele tiden vært trygg på at vi gjør et godt arbeid for studentene. Men det har vært tøft å jobbe de siste ukene, sa Øverland.

Det var kun Øverland og Sæbø som tok ordet under debatten. Øverland har selv ikke stemmerett i saken, og vedtaket ble gjort under en skriftlig votering. Han skulle ønske flere av representantene tok ordet i løpet av møtet.

— Jeg skulle ønske flere tok ordet i debatten. Vi vil gjerne vite hva flere representanter mener om denne saken og jobben vi gjør, sa Øverland til Khrono.

Øverland er ikke bekymret for samarbeidet med Sæbø (bildet over) videre.

— William er en dyktig person, som skal sitte i parlamentet neste periode, og samarbeidet går fint så lenge vi begge er interessert i å samarbeide, sa Øverland.

— Fulgt vedtekter

Øverland redegjorde under debatten for prosessene arbeidsutvalget (AU) har ledet denne høsten, og hvorfor han mener mistillitsforslaget ikke holdt vann. 

— Vi har kanskje gjort noen prosedyrer som ikke var helt og holdent bra, men vi har fulgt vedtekter og vedtatte dokumenter fra Studentparlamentet, sa Øverland under møtet.

Både parlamentets kontrollkomité og resten av AU har tidligere stilt seg bak Øverland, og sagt at de fremdeles har tillit til han som leder.

Tallet på hvor mange som stemte for eller imot forslaget ble ikke offentliggjort på møtet.

 

 

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS