Teologistudent Jens Lægreid tar over som leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo 1. juli. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Grønn studentleder vil bidra til mer yrende liv

Jens Lægreid fra Grønn Liste, påtroppende parlamentsleder ved Universitetet i Oslo, mener det siste har vært et grønt år, og tror det er utdanning som vil definere hans lederperiode.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Teologistudent Jens Lægreid (23) skal ta pause fra studiene og lede Studentparlamentets arbeidsutvalg og resten av studentene på Universitet i Oslo (UiO) fra 1. juli.

— Først og fremst skal jeg være alle studentenes leder, svarer Jens Lægreid på spørsmålet om hva som blir annerledes nå som Grønn Liste har tatt makten.

Han har sagt fra seg alle grønne verv utenom og skal være dedikert til rollen. Torsdag 11. mai valgte Studentparlamentet ved UiO sitt arbeidsutvalg for neste studieår.

Har vært grønt

— Jeg er fortsatt opptatt av miljø og bærekraft, men politikken vår blir utformet gjennom de vedtak som blir gjort i parlamentet, sier han.

Vi har fått innført kildestortering på universitetet, fått bysykler på Blindern - det har vært et grønt år, og jeg er fornøyd.

Jens Lægreid

Lægreid  trekker også fram at både studenter generelt og begge rektorkandidatene, og nå påtroppende rektor Svein Stølen, er opptatt av det samme.

— Vi har fått innført kildesortering på universitetet, fått bysykler på Blindern - det har vært et grønt år, og jeg er fornøyd, sier Lægreid.

Han tror at neste periode vil handle mye mer om utdanning.

— Med kvalitetsmeldingen og ny prorektor for utdanning - med et rektorat med klare ambisjoner om å satse på utdanning er det nok det som vil være i høysetet.

Avklare forventninger

Lægreid forklarer at UiO er dårlige på studentenes gjennomføring, som er dårlig for studentene og for universitetet - både økonomisk og omdømmemessig.

— Det har vært sagt at studenter er late, men vi skal ikke dele ut skyld, vi skal finne løsninger, sier han, og legger til at han mener det er for stor avstand mellom de strenge kravene til oppmøte i videregående skole og den friheten studenter møter:

— Jeg vil at vi skal satse sterkt på mentorordning for førsteårsstudenter. Vi må sørge for en tydelig forventningsavklaring mellom studentene og universitetet - det vil gi langt bedre forutsetninger for studentenes prestasjoner.

— Automatisk begrunnelse har vært et tema i rektorvalget, har du tro på Omid Mirmotaharis system?

— Det ser veldig bra ut, og jeg gleder meg til å se større testing av det. Dersom hans påstander om systemet stemmer vil all motargumentasjon falle som en konsekvens, svarer Lægreid, og legger til:

— Stølen har sagt at de trenger et halvt år til å utrede automatisk begrunnelse nærmere - da står vi klar og venter.

Les også: Fremtidens sensur er her

Vil gjenopplive engasjement for studiene

— Hva vil du se at dere har fått til etter ditt år som leder?

— Jeg vil se mange flere studenter på universitetet, sier han, og utdyper:

— Det skal være naturlig å være her. Studere på lesesalene - dra til UiO når man vil gjøre noe gøy. Jeg tror det vil løse mye av de utfordringene studentene rapporterer om.

Påtroppende studentleder Jens Lægreid viser til at mange studenter rapporterer om ensomhet, lav mestringsfølelse og lav gjennomføringsgrad.

— Livskvaliteten blir ikke bedre av å ligge hjemme alene. Vi vet at studenter som studerer sammen gjør det bedre, og har det bedre. Jeg vil at undervisningen og studiene skal bli noe som engasjerer og sørger for at kunnskap kan vokse, og at studiene er noe man gleder seg til når man våkner om morgenen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS