Etter Studenttinget NTNUs valg på onsdag ble Amanda Giske (bildet over) og Marte Øien valgt som heltidstillitsvalgte.

Ålesund vant fram i Studenttinget NTNU

Amanda Giske fra den tidligere Høgskolen i Ålesund og Marte Øien ble valgt inn som heltidstillitsvalgte i Studenttinget NTNU denne uka.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld var det duket til valg i Studenttinget NTNU. To studenter skulle velges til helttidstillitsvalgte som går på 1. juli.

De to ble Marte Øien og Amanda Giske.

Øien ble gjenvalgt. Hun har allerede fartstid i Studenttinget, etter et halvt år som nestleder, mens Giske flytter fra Ålesund til Trondheim for å være en av de fem heltidstillitsvalgte som skal være sentralt plassert trønderhovedstaden. 

I tillegg har studiestedene Gjøvik og Ålesund hver sine tillitsvalgte på heltid som også er en del av arbeidsutvalget. Landets største universitet, NTNU, har sju tillitsvalgte studenter på heltid og tre på deltid - og dermed altså 10 medlemmer i arbeidsutvalget til Studenttinget. 

Vil jobbe for de vanlige studentene

Jeg synes det er ekstra gøy å vise at det går an å bli valgt som kandidat fra Ålesund.

Amanda Giske

Jeg kjente på at jeg fortsatt hadde motivasjon og ting ugjort i Studenttinget.

Marte Øien

— Jeg synes det er ekstra gøy å vise at det går an å bli valgt som kandidat fra Ålesund. Dette viser at man har klart å få til et felles studentdemokrati, sier Giske i en pressemelding fra Studenttinget NTNU.

Les også: Ålesund utfordrer

Giske har til nå sittet som representant både i det lokale Studentparlamentet i Ålesund, og i det sentrale Studenttinget.

— Jeg stiller fordi jeg har gått fra å være en helt vanlig student som ignorerer alt som skjer på skolen, til å bli engasjert og ville ønske å gjøre noe for studentene. Det er få som vet hvor givende det er, og jeg vil få flere «vanlige» studenter med, og synliggjøre at det er noen som jobber for dem, sa hun i et intervju med Khrono i forkant av valget.

Hun ser fram til å begynne arbeidet i Trondheim fra 1.juli.

— Jeg hører mye flott om Trondheim og det virker som et givende år. Da kan jeg ta med den erfaringen tilbake, eller så blir det en veldig fin måte å komme inn i Trondheim på og fortsette på master der.

— Fusjonen har trådt i kraft

Marte Øien  (bildet) har vært klar på at hun ønsket å fortsette i Studenttinget i et år til, og hun fikk Studenttingets tillit til å fortsette.

— Jeg kjente på at jeg fortsatt hadde motivasjon og ting ugjort i Studenttinget. Nå ser jeg fram til å stå på et år til for studentene ved NTNU.

Leder for Studenttinget, Jone Trovåg, sier han er fornøyd med valgresultatet.

— Dette blir en viktig høst der vi står midt i mange viktige prosesser. Fusjonen trådte i kraft ved nyttår, men vi er fortsatt midt i prosessen. Jeg gleder meg til å sette meg ned med arbeidsutvalget og meisle ut kursen fremover. Sammen skal vi gjennomføre Studenttingets politikk, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS