Det nye arbeidsutvalget for Studentparlamentet: Disse fire skal jobbe på heltid for studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus: Ane Mjøen Larsen, Christoffer Storm Tiller Alsvik, Anette Myklemyr Magnussen og Steinar Olborg. Foto: Cicilie S. Andersen

Nye studentledere på HiOA

Christoffer Alsvik er ny leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Det var kamp om flere av vervene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før det endelige valgmøtet lørdag, hadde valgkomiteen levert en delt innstilling: Flertallet i komiteen ønsket å innstille på Christoffer Storm Tiller Alsvik som ny leder ved studentparlamentet i HiOA, mens et mindretall tok ut dissens og ønsket istedet Anette Myklemyr Magnussen som leder.

Les også: Det blir kamp om toppvervet

Flertallet fikk gjennomslag for sin innstilling, da Christoffer Storm Tiller Alsvik ble valgt til ny leder.

— Jeg er utrolig glad for at studentene har gitt meg denne tilliten. Likevel har det ikke helt gått opp for meg ennå at jeg er valgt. Jeg syns det er bra at Myklemyr Magnussen stilte mot meg, da ble jeg mer skjerpet, sier han til Khrono etter valget.

Kamp om nestledervervet

Anette Myklemyr Magnussen bestemte seg etter ledervalget til å stille som nestlederkandidat mot Jakob Loe, som var innstilt av valgkomiteen. Loe sa i sin tale at han hadde jobbet opp mot dette vervet i tre år, og har lang erfaring som studentrepresentant ved HiOA. Han lovet blant annet å delta på alle allmøter og snakket i sin valgtale om viktigheten av å styrke studentdemokratiet. Loe er utdannet ergoterapeut ved HiOA.

Myklemyr Magnussen snakket om HiOA-identitet som helt sentralt, og mente det er viktig for å engasjere studentene i sin hverdag.

Til slutt var det Myklemyr Magnussen som ble valg til nestledervervet.

Anette Myklemyr Magnussen tapte lederkampen, men ble valgt til nestleder av Studentparlamentet lørdag.

Tord: — Ingen vet hva de går til

Tord Øverland forblir leder av studentparlamentet fram 1. juli, før han overlater lederrollen til Tiller Alsvik. Han stilte spørsmål til lederkandidatene om hvordan de skulle håndtere tøffe dager, og spesielt hvordan de skulle håndtere det når andre i styret var demotiverte og slitne. Kandidatene framhevet her dialog, kommunikasjon og humor - pluss at det skal være lov å være slitne - som sentralt.

Øverland mener spørsmålet er viktig, og sier han ikke var forberedt på hva ledervervet innebar.

— Det er stor forskjell på å være leder og læringsmiljøpolitisk ansvarlig. Ingen er egentlig forberedt på ledervervet, men man finner måter å håndtere det på.

Tord møtte selv veggen etter lang tids arbeid for studentene, du kan lese det åpenhjertige intervjuet med studentparlamentslederen her.

To kandidater til flere verv

Engasjementet på møtet var stort, og det ble kampvotering om flere av vervene. Steinar Olberg var innstilt som fagpolitisk ansvarlig, men fikk en motkandidat i Anders Skaug.

Skaug holdt en svært engasjert valgtale der han spilte på humor. De to kandidatene fikk spørsmål fra salen om forskning og politikk.

Den innstilte kandidat Steinar Olberg ble valgt som fagpolitisk ansvarlig for kommende periode.

Ingen minoritetsstudenter i AU

Også til vervet som læringsmiljøansvarlig var det to kandidater, den innstilte Ane Larsen Mjøen og motkandidat Amina Ibrahim, som stilte på møtet. De to kandidatene fikk blant annet spørsmål om samarbeid mellom internasjonale studenter og HiOAs øvrige studenter, i tillegg til det psykiske tilbudet for studenter.

Til slutt var det innstilte Ane Larsen Mjøen som gikk av med seieren i voteringa om vervet - noe som betyr at ingen i neste års AU vil ha minoritetsbakgrunn, til tross for Høgskolens høye andel minoritetsstudenter.

Dermed vil arbeidsutvalget (AU) til neste år bestå av Christoffer Storm Tiller Alsvik, Anette Myklemyr Magnussen, Steinar Olberg og Ane Mjøen Larsen.

Også til vervene som ligger utenfor arbeidsutvalget ble det kamp, for eksempel stilte både William Sæbø og den innstilte Viktor Emanuel Johanssen som den mannlige representanten til høgskolestyret. Johanssen ble valgt. Kine Nossen var den innstilte kandidat til vervet som kvinnelig representant, og fikk ingen motkandidater. Sandra Yeomans ble valgt som førstevara.

William Sæbø stilte også som andrevara til Høgskolestyret, sammen med Philip Stampe. Det var ingen innstilling til dette vervet. Philip Stampe ble valgt etter annengangsvotering (første runde ble det stemmelikhet).

Strukturmelding og nytt HiOA-styre

Det blir mye å ta tak i for det nye Studentparlamentsstyret. Tord Øverland framhever strukturmeldinga som noe helt sentralt i den neste perioden, meldinga kommer til høsten og forventes å stikke kjepper i hjulene for HiOAs universitetsplaner.

I tillegg får også HiOA selv nytt styre til høsten. Dette er den nyvalgte lederen opptatt av.

— Det som er viktigst å ta tak i først, er å etablere en god dialog med det nye styret. Vi må stå tydelig på studentenes side fra dag én og vise overfor ledelsen at vi er en seriøs aktør i alle debatter ved Høgskolen, sier Tiller Alsvik.

Dette er det valgte arbeidsutvalget for kommende år.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS