null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Vil ha 1000 studieplasser

NTNU vil ha tusen ekstra studieplasser for lærere.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette ble presentert da statsminister Erna Solberg besøkte universitetet i slutten av februar.

— Det er viktig for oss at vi kan levere samme kvalitet på videreutdanningen som på lektorutdanningen. Vi vil derfor sørge for at våre videreutdanningsstudier også er forskningsbaserte og praksisnære, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim i en pressemelding.

Det kan også bli aktuelt å utvide utover de 1000 planlagte studieplassene:

— Vi skal benytte beste praksis, og sende tilbake faglig oppgraderte lærere med en tung faglig og didaktisk verktøykasse. I første omgang ønsker vi å tilby i overkant av tusen videreutdanningsplasser, så får vi se an om vi må utvide mer, sier Bovim.

Utvidelsen av studieplasser for videreutdanning av lærere skal innholde flere teknologiske fag, samfunnsfag og estetiske fag. Fra før har NTNU et fagtilbud for lærere innen matematikk, naturfag, språk og rådgivning.

— Videreutdanning for lærere må bli en ordinær del av universitetenes og høyskolenes virksomhet. Å bygge opp kompetanse og kvalitet tar tid. Sektoren trenger robuste og forutsigbare rammer for å kunne ansette gode folk, og deretter tilby studier av høy kvalitet til lærere i jobb. Vi ser at beste praksis trenger litt endrede rammevilkår, sier rektor Bovim.

Universitetsavisa.no/Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS