Varsler store endringer i studieporteføljen ved HiOA

– Vi kan ikke være best på alt, derfor må vi prioritere og velge hvor vi skal være gode, sier studiedirektør Marianne Bratland.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tallene fra Nav er et kjempefint utgangspunkt for oss, men vi kan ikke hvile på laurbærene, sier studiedirektør Marianne Brattland ved HiOA.

Nav-tallene viser at mange av yrkesveiene ved HiOA er blant den mest ettertraktede arbeidskraften.

– Vi må fortsatt være skjerpet i forhold til å skaffe ny kompetanse, kontinuerlig jobbe for å øke kvaliteten i våre utdanninger, være oppdaterte på trender, ha god kontakt med arbeidslivet, finne flinke fagfolk og sørge for at vi får de studentene som er motiverte og gode, sier Brattland.

Hun forteller at mange studier ved HiOA har oppstått nedenfra og opp.

– Forslag til etablering av nye studier har i stor grad kommet fra fagmiljøene. Porteføljen har i liten grad vært styrt ut fra en samlet vurdering av institusjonens profil, fremtidig konkurransekraft og økonomisk bæreevne. HiOA har i dag en betydelig bredde i studietilbudet. Jeg ser behov for en spissing av porteføljen for å bli tydeligere, og for å bedre kvaliteten i utdanningene. Vi kan ikke være best på alt, derfor må vi prioritere og velge hvor vi skal være gode, sier hun.

Porteføljen har i liten grad vært styrt ut fra en samlet vurdering av institu-sjonens profil.

Marianne Brattland

– Betyr det at en del studier i nær fremtid vil forsvinne fra HiOA? Kan du i så fall si noe om hvilke områder dette vil gjelde?

– Dette kan jeg dessverre ikke si noe om nå. Arbeidet har nettopp startet, svarer Brattland.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS