Ny styreleder ved NHH

Kari Olrud Moen blir ny styreleder ved Norges handelshøyskole.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kari Olrud Moen er konserndirektør i DNB og har omfattende ledererfaring. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole (NHH) og har en MBA fra University of California, Berkeley, og utdanning i styrearbeid fra INSEAD. Hun har jobbet i McKinsey & Company og var statssekretær i Finansdepartementet fra 2001-2005, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

— Jeg er veldig glad for at Kari Olrud Moen har takket ja til vervet som styreleder for NHH. Hun har meget god kompetanse og erfaring som NHH nå får nyte godt av, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

— Kari Olrud Moen skal nå lede NHH inn i en spennende tid med mange muligheter, men også stor konkurranse om studenter, høyere forventninger om enda bedre kvalitet på utdanningene og forskningen. Hun har de beste forutsetninger for å være en god styreleder for NHH, sier han.

NHH går over til styringsordningen med styreleder oppnevnt av departementet fra 1. august 2017, og ønsket ifølge Kunnskapsdepartementet at ny styreleder ble oppnevnt før ansettelsen av rektor. Departementet kommer tilbake til oppnevning av øvrige styremedlemmer.

NHH skal også ha ny rektor fra 1. august 2917, når dagens rektor, Frøystein Gjesdal, går av.

Den nye styrelederen er oppnevnt av Kunnskapsdepartementet for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2021.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS