Gunn Elin Bjørneboe foreslås som styremedlem ved Universitetet i Agder. Foto: Siri Øverland Eriksen

Foreslår Bjørneboe i styret

Styremedlemmer. Styret ved Universitetet i Agder har foreslått 10 navn som nye eksterne medlemmer, blant dem direktør Gunn Elin Bjørneboe ved Universitetet i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Universitetet i Agder vedtok på møtet 23. januar hvem de ønsker som eksterne styremedlemmer fra sommeren av.

Det er Kunnskapsdepartementet som oppnevner de eksterne på fritt grunnlag, men universiteter og høgskoler som skal ha nye styrer er bedt om å foreslå 10 navn hver.

Tre fra dagens styre

På listen til Universitetet i Agder står tre som allerede sitter i styret, en av dem som vara. De tre er direktør Tom Fidjeland i Cameron Sense i Kristiansand og Kerstin Norén, som er professor ved Gøteborgs universitet og tidligere rektor ved Högskolan Väst.

Varamedlem i dagens styre, Frode Gallefoss, som er forskningssjef ved Sørlandets sykehus, foreslås også som eksternt styremedlem neste fireårsperiode.

Sju nye navn

I tillegg til disse tre, står det sju nye navn på listen.

Det er advokat Solveig Løhaugen fra Kristiansand, avtroppende universitetsdirektør Gunn Elin Aa. Bjørneboe ved Universitetet i Oslo, adm.dir Lars Petter Maltby i Eyde Innovasjon Center/CTO Eyde-klyngen i Arendal, adm.dir. Håkon Haugli i Abelia og nestleder/visepresident Randi Elisabeth Taxt, som er nestleder i Bergen Teknologioverføring og stipendiat på deltid innen innovasjonsledelse.

Videre står advokat Hege Birkeland Ersdal fra Oslo på listen, sammen med professor Hanne Kathrine Krogstrup ved Aalborgs universitet

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS