Styremøtet på HiOA minutt for minutt

Fredag var det styremøte på Høgskolen i Oslo og Akershus. Khrono dekket møtet direkte som varte fra 9-14.45.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var årets nest siste styremøte på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) før jul. Som vanlig dekket Khrono møtet direkte.

Under vinduet for direkterapportering finner du dagsorden for møtet.

Framtiden for studentombudet

Diskusjonssak om framtiden for studentombudet ved HiOA var flyttet opp som første sak på dagsorden. Blant spørsmålene som ble diskutert var  studentombudets plassering i organisasjonen.

Mandag stengte studentombudet på HiOA dørene for nye henvendelser. Grunnen er usikkerhet om hva som skal skje med ombudsordningen neste år. 

Les også: Positive til studentombud, men sa nei til å gjøre vedtak nå

Ubrukte midler

En av de andre sakene på møtet var et forslag fra rektor Curt Rice om å inndra de ubrukte midlene som har hopet seg opp på fakulteter og sentre, i alt 190 millioner kroner per andre tertial i år. Alle fire dekanene ved HiOA reagerer på forslaget og kaller det uklart.

Live Blog Høgskolestyremøte 4. november 2016

 

Deler ut strategimidler

En annen sak var fordelingen av de sentrale strategimidlene, som er en sak det vanligvis blir diskusjon om i styret, selv om det egentlig dreier seg om småpenger i forhold til det store totalbudsjettet på høgskolen. For 2017 er det 80,7 millioner kroner som skal fordeles etter søknad. Rektor Rice ønsker at en stor del av disse midlene skal gå til tiltak som kan hjelpe HiOA på veien mot universitet, slik Khrono har skrevet.

Innspill om ekstrapenger

Alle universitetene og høgskolene har fått beskjed om å komme med innspill til Kunnskapsdepartementet om hva de trenger utenom den ordinære budsjettrammen innen 1. november.

HiOA-styret skal vedta sitt innspill på møtet fredag, og her er det en stor satsing på yrkesfaglærerutdanning som står øverst. I alt foreslår rektor å be om nesten 300 millioner kroner utenom rammen, slik det går fram av Khronos sak.

Justert budsjett for neste år

Styret skal også vedta tertialrapporten per andre tertial 2016, samt justerte foreløpige  rammer for fordelingen av HiOAs budsjett for de ulike enhetene i 2017. Her blir det enkelte endringer i forhold til tilsvarende sak som var oppe i styret i juni, både på grunn av konsekvensene som regjeringens forslag til statsbudsjett får for høgskolen, og fordi det er innført såkalt realbudsjettering av fellestjenester på høgskolen.

Dette innebærer at budsjettering skjer etter behovet som meldes inn for tjenestene, i motsetning til rammebudsjettering, der man på forhånd beregner en ramme for hvor mye hver enkelt enhet får disponere i sitt budsjett.

Her er dagsorden for styremøtet:

Vedtakssaker

 Innkalling og dagsorden, 4.11.2016
 Tertialrapport 2.tertial 2016
 Oppgradering av Pilestredet 52
 Sentrale strategimidler
 Justering av foreløpige rammer 2017-2019
 Vurdering av avsetninger - konsolidering
 Eierskap i aksjeselskaper
 Innspill til satsinger utenfor rammen for statsbudsjettet 2018

Orienteringssaker

 Protokoll Høgskolestyret 06.09.2016
 Møtebok 13. oktober 2016.pdf
 Diskusjonssak - Ordningen med studentombud
 Orientering om prosess for akkreditering som universitet
 Implementering av TDI-modellen
 Rektors orienteringer til styremøtet 4. november
 Samlefil - saksdokumenter 4.november 2016
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS